Belediye Başkanı Kasap İstemiyor

Belediye Başkanı Kasap İstemiyor
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, habere yazılan yorumu sildiremeyince; başka bir haberde ise Kasap, kendisinin rumuzla yorum yazdığını itiraf eden mesaja yer verilmesi nedeniyle 2 habere de erişim yasağı kararı aldırttı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, olay53’te yer alan bir habere okuyucunun yazdığı yorumu site yönetimine sildiremeyince; başka bir haberde ise Başkan Kasap kendisinin rumuzla yorum yazdığını itiraf eden mesaja yer verilmesi nedeniyle 2 haberin de daha fazla kişilerce okunmaması için haberlere erişim yasağı kararı aldırttı.

BAŞKAN KASAP O YORUMU İSTEMİYOR…. YORUMU SİLMEZSEN HABERİNE ERİŞİM YASAĞI KARARI ALDIRIRIZ.... ALDIRDILAR DA...

25 Aralık 2015 Cuma günü olay53’te yer verilen “Rize Belediyesinde Şok Görevden Alma O İsim Görevden Alındı” başlıklı habere, bir okuyucunun yazdığı “GÜNDOĞDU BEL. RİZE BEL. DEVROLUNAN MAKAM ARACI JİP. EŞİNİN EMRİNE VERİLDİĞİ BÜTÜN ÖZEL İŞLERİNİ BU ARAÇ VE ŞÖFÖRÜYLE YAPTIRDIĞI RESMİ BİR ARAÇTA ARKA CAMLARI AÇIP RİZE SOKAKLARINDA SİGARA TÜTÜRMEK VAH VAH” şeklindeki yorumun sitedeki haberin altından silinmesi için Rize Belediyesinden 4 farklı kişi tarafından yapılan ve 3’le 4. Telefonların “Yorumu Başkan Kasap istemiyor. Yorumu silmezseniz pazartesi günü mahkemeye başvurup haberinize erişim yasağı aldıracağız” ifadelerine rağmen, yorumun silinmesi için arayan 4 kişiye de yorumun eleştiri ve hakaret içermediğinden silinmeyeceğinin belirtilmesi üzerine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın başvurusu üzerine Rize Sulh Ceza Hakimliği kişilik hakları ihlali gerekçesiyle ilgili habere erişim yasağı kararı aldı.

resat-kasap-yorum-1.jpg

BAŞKAN KASAP olay53’ün HABERLERİNE RUMUZLA YORUM YAZDIĞINI İTİRAF ETTİ. BU İTİRAFI DAHA FAZLA KİMSE GÖRMESİN DİYE O HABERE DE ERİŞİM YASAĞI KARARI ALDIRTTILAR

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın olay53’te yer alan haberlere rumuzla yorum yazdığını itiraf ettiği mesajın yer aldığı 31 Mayıs 2016 tarihli “olay53’ün Haberleri Rumuzla Yorum Yazan Belediye Başkanını Gerdi" haberimize de Başkan Kasap’ın rumuzla yorum yazdığını itiraf ettiğinin daha fazla kesimlerce okunmaması için Rize Sulh Ceza Hakimliği tarafından kişilik hakları ihlali gerekçesiyle erişim yasağı kararı alındığı öğrenildi. Haber muhabirimiz geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Reşat Kasap’ın olay53’te yer alan haberlere rumuzla yorum yazdığını itiraf etmesinin daha fazla kesimlerce öğrenilmemesi ve o itirafın daha fazla kişilerce okunmaması için habere erişim yasağı kararı alınmasını beklediklerini ifade eden paylaşımlarda bulunmuştu.

resat-kasap-yorum-2.jpg

resat-kasap-yorum-3.jpg

RİZE BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN EŞİMDEN YORUM YAZMASINI BAŞKAN REŞAT KASAP İSTEDİ

Öte yandan İşkur projesi ile Rize Belediyesi’nde işe başlayan ve Başkan Kasap tarafından Özel Kalem Müdürlüğü makam sekreterliğine getirilen Özlem Sevda Sandallı’nın facebook adresinden “olay53 web sayfasi tarafli davranıyor. Yazdigimiz yorumları yayinlamiyor. İşine geldini yayınlıyor. Bu web sayfasını artık takip etmiyoruz…” şeklindeki paylaşımıyla Rize Belediye Başkanı Kasap'ın ardından Belediye Özel Kalem Müdürlüğü personelinin de olay53'teki haberlere yorum yazdığını itiraf eden paylaşımının ardından olay53’ün konuya dahil olmasıyla Özlem Sevda Sandallı’nın Eşi Yalçın Sandallı, olay53’e ziyarette bulunarak, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü makamında çalışan eşinin olay53 aleyhinde paylaşımda bulunarak yorum yazmasını Başkan Reşat Kasap’ın istediği itirafında bulundu. Sandallı, şahsı ve yorum yazan eşi adına özür diledikten sonra ise ziyaret sırasında eşini arayarak olay53’ü suçlayan facebook yorumunu kaldırttı.

ozlem-sevda-sandalli-yorumu.jpg

olay53’e SOSYAL MEDYADAN SALDIRILARIN ARKASINDA BAŞKAN KASAP’IN OĞLU BATINER KASAP MI VAR?

Facebook üzerinden oluşturulan bir grupta Başkan Kasap’ın sözcülüğüne yer verilirken olay53’e ise iftira üzerine iftira atılmaya devam ediyor. olay53’ün bu iftiralara hodri meydan diyerek sosyal medya üzerinden cevap vermesiyle dut yemiş bülbüle dönen ve attığı itiraflardan cayarak Başkan Kasap’ın sözcülüğünü üstlenen bu grupta Kasap’ı eleştiren yada olay53’e destek veren yorumculara Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın oğlu Batıner Kasap tarafından özel mesaj gönderilmesi bu grubun da Reşat Kasap’ın oğlu tarafından mı kontrol edildiği sorusunu gündeme taşıdı.

resat-kasapin-oglu-batiner-kasap.jpg