Belediye başkanı ve yardımcısı tutuklandı

Belediye başkanı ve yardımcısı tutuklandı
Giresun'da 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda aralarında Belediye Başkanı Erol Karadere'nin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından önceki gün Espiye ilçesinde 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda aralarında Belediye Başkanı Erol Karadere'nin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Şikayet üzerine bir süre yürütülen inceleme ve takip üzerine önceki gün sabah saatlerinde operasyon düzenleyen Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Amatör Lig’de mücadele eden Espiye Belediyespor’a usulsüz para toplama ve kaynak aktarma iddialarıyla Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdürü Dursun Gürsoy, Belediye Meclis üyeleri Mustafa Bodur, O.P., E.B., N.Ö., M.K., Espiye Belediyespor Yönetim Kurulu'ndan Y.V. ve M.A.’nın bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.
Giresun Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından Espiye Belediyespor Yönetiminden Y.V. ile M.A. serbest bırakılırken, 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Espiye Cumhuriyet Savcılığı'nın tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişiden ise Belediye Meclis Üyeleri O.P., E.B. ve N.Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aralarında Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere’nin de bulunduğu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdürü Dursun Gürsoy, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Bodur ve Mehmet Kılıç ise ''irtikap yapmak için örgüt kurmak'' suçundan tutuklanarak Giresun Cezaevi'ne gönderildi.

1.20120919091929.jpg