Belediye Başkanı'ndan Genç'e Ağır Cevap

Belediye Başkanı'ndan Genç'e Ağır Cevap
'Potamyalıları 1920'de denize döktük' diyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder'den sert cevap geldi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in açıklamalarına sert  tepki gösteren Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder,  'Bal küpü bal sızdırır, pislik içeren küp de pislik sızdırır" dedi.

Minder, "Söylediği garip sözlerle kamuoyunu meşgul etmekten başka bir mahareti olmayan bu şahsın Potamya ile ilgili 1920'de denize döktük demesi bizi çok üzmüştür. Bunun seviyesini biliyoruz. Onun seviyesine inmek istemiyoruz." dedi. 

GÜNEYSU'NUN YÜZDE 99'U MÜSLÜMAN

Muhammed Safi'nin hazırladığı "Rize Tahrir-i Öşür Envanteri 1850 Rize Sülaleleri" adlı belgede Potamya 1500'lü yıllarda Müslüman olduğunu, 1850'lerde yapılan araştırmada Rize'de nüfusun yüzde 99'unun Müslüman olduğunun anlaşıldığını anlatan Ahmet Minder, "Eski başbakan Mesut Yılmaz'ın da burada kayıtları vardır. Onun da Ermeni olduğunu söylüyorlardı aslı yoktur. 1920'lerde hiçbir gayrimüslüm Rum nüfus kalmamıştır. Rum ve potnus iddialarını çürütmüştür." dedi.

100 GÜNEYSULU SARIKAMIŞ'TA CAN VERDİ KAMER GENÇ'İN KAÇ ŞEHİDİ VAR?

Tarihi belgelerde Güneysu'nun  Potamya olarak bilindiğini anlatan Başkan Minder "Rize Potnus rumlarını 1920'de denize dökenler Potamyalılardır. Benim dedelerim Çanakkale savaştı. Sarıkamış cephesinde savaşmış 100'ün üzerinde Güneysu'dan dedelerimiz vardır. Güneysuluların ecdadı Rumları, Yunanlıları denize dökmüştür. Kamer Genç'in soyundan kaç tane şehitleri vardır onu merak ediyorum. Genelkurmay kayıtlarında Rizeli şehitlerin kayıtları vardır. Kamer Genç'in sülalesinde kaç şehit var onun açıklanmasını bekliyorum. Osmanlı arşivleri açıldıkça bizim Türkiye'deki nüfus hareketleri yerini bulacaktır. Osmanlı'yı yıkan İttahat ve Terakki hareketidir. İttihat ve Terakki'nin devamı olan CHP bugün de aynı politikalarını devam ettirmektedir. Kamer Genç'in hareketi de parti politikaları doğrultusunda etnik milliyetçilik ve yıkımdan başka bir şey değildir." dedi.

KAMER GENÇ, SABİHA GÖKÇEN'E NEDEN KARŞI DEĞİL

CHP'nin Dersim Milletvekili olan Kamer Genç'in Sabiha Gökçen'in yaptığı kıyımı neden gündeme getirmediğini soran Ahmet Minder sözlerini şöyle sürdürdü "Çünkü kendi partisi bunu yaptı, o zihniyet ülkeyi böldü parçaladı, insanları bu noktaya getirdi. PKK'yı ülkenin başına bela etti."

Başbakan Erdoğan'ın 10 yıldır ülkeyi bir araya getirmek bir noktaya getirmek için çabaladığını anlatan Minder, CHP zihniyetinin ise  Taksim'de provokatörleri destekleyip devletin kamunun mallarını parçalttığını savundu. Minder sözlerini şöyle noktaladı: "Kılıçdaroğlu, Kamer Genç, bugün belinde silahı olan kişileri destekliyor. Kıran dökenlerin yanında yer alıyorlar. Çünkü bunların geçmişinde kırmak dökmek ve parçalamak vardır. Biz Güneysulular olarak ülkenin çimentosuyuz. Geçmişte ülke için canımızı feda ettiğimiz gibi bugün de feda etmeye hazırız. Kamer Genç gibiler ise kaçacak yer ararlar. Kamer Genç gitsin çiçek sulamaya devam etsin. Ülke için bir taş üstüne bir taş koymuş mudur merak ediyorum."

İLGİLİ HABERLERİMİZ

İşte Kamer Genç'in O Konuşması VİDEO İZLE

Kamer Genç ve Tarhan'dan Rizelileri Kızdıracak Sözler