Belediye Başkanından Zaman Muhabirine Paralel Ambargosu!

Belediye Başkanından Zaman Muhabirine Paralel Ambargosu!
Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, düzenlediği basın toplantısına 'Paralel Yapı' mensubu olduğu gerekçesiyle Zaman Gazetesi muhabirini davet etmedi.

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, göreve geldiği günden bu yana ilk defa gazetecilerle bir araya geldi.

Dr. Atilla Esmen, ilçede faaliyetlerini sürdüren Ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulunurken ilçenin çözüm bekleyen sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya 'Paralel Yapı' mensubu olduğu gerekçesiyle Zaman Gazetesi muhabiri davet edilmedi.

4 MİLYON TL BORÇ İLE DEVRALDIK

İlçedeki sorunlar ve yapılacak olan projelerin konuşulduğu basın toplantısında Başkan Esmen, seçim kampanyasında paylaştıkları projelerini hayata geçirme çalışmalarını aralıksız sürdüklerini, görevi devraldıkları gün Çayeli Belediyesinin 4 Milyon TL borcu olduğunu, kasasında ise 400 Bin TL parası olduğunu ifade etti.

ÇAYKUR ÖDESİN

Doğalgazın ilçeye getirilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, “ Doğalgazın getirilmesi için yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Abonelik konusunda yapılan çalışmalar esnasında bizlere birçok soru yöneltiliyor. Bizler ilçedeki kamu kurumları ve sivil toplum örgütü öncüleri ile bir araya geldiğimizde bunun için ne yapabiliriz konuştuk. Onlardan bir çok öneri geldi. ‘Çaykur bunu ödesin, sonra cüzdandan kessin’. Hukuken Çaykur’un böyle bir şey yapma yetkisi yok. Farz edelim ki böyle bir şey yaptı. Bir kişi çıkıp böyle bir şeye itiraz edip, mahkemeye verse bozulur. O yüzden bu yöntemin olması mümkün değil. Belediye olarak Banka kredisi kullanıp, bunu su abonelerinden tahsil etme şeklinde öneriler sunuldu.

cayeli-belediye-baskani-atilla-esmen-zaman-gazetesi-muhabirini-paralel-yapi-diye-davet-etmedi.jpg

HİZMET YAPAMAYIZ

Bunun olabileceğini ifade eden Esmen, “ Mevcut su abonelerinden birçok alacağımız varken böyle bir şeyi yaparsak önümüzdeki 1 yıl boyunca biz ilçemize hiç bir hizmet yapamayız. Doğalgazı ilçemize kazandıracağız derken diğer hizmetler konusunda ilçemizi mahrum bırakamayız” dedi.

UNUTULMADI, PARALEL YAPI MENSUBU DİYE DAVET EDİLMEDİ

Toplantıya katılan basın mensuplarının Zaman Gazetesi temsilcisinin toplantıya katılmayış nedenini sormasına cevap veren başkan Esmen; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği cemaati yaklaştırmayın söylemi üzerine Zaman Gazetesi İlçe Temsilcisinin toplantıya özellikle çağrılmadığını belirtti.

EMİR TELAKKİ EDERİM

"Başbakanımıza yapılan yanlış harekete bende kişisel olarak karşıyım. Ben ona özel antipatiklik değil, kurumsal olarak. Başbakanımızın bir yerde söylediği bir cümlenin illa yazılı talimata dönmesine gerek yok. Bu bizim için bir emirdir” diyen Başkan Esmen daha sonra ilçedeki otopark sorununun çözümü konusunda çalışma yaptıklarını, ilçeyle ilgili imar ve yenileme çalışmalarını yapıp hayata geçireceklerini söyledi. 

Kent Konseyi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Esmen, ilk toplantıyı 24 Haziran’da yapağız. Kentsel dönüşüm noktasında ise önümüzdeki 5 yılda çalışmalara başlayıp yeni bir Çayeli’nin inşa edilmeye başlayacağını söyledi.