Belediye Başkanları, Rizelilerin Gecesinde Horon Oynadı VİDEO İZLE

Belediye Başkanları, Rizelilerin Gecesinde Horon Oynadı VİDEO İZLE
Büyükçekmece Rizeliler Derneği, düzenlediği kaynaşma gecesinde ilçedeki Rizelileri bir araya getirdi.

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kemençe eşliğinde horon oynadı.

Büyükçekmece’de yaşayan Rizeliler, Büyükçekmece Rizeliler Derneği’nin düzenlediği kaynaşma gecesinde buluştu. Etkinliğe CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Etkinliğe katılan misafirlere yöresel yemekler ikram edildi. Karadeniz ezgilerinin olmazsa olmazı tulum ve kemençe de Rizelilerin eğlencesine renk kattı. Kendilerini kemençenin ritmine kaptıran Rizeliler horon tepmeyi de ihmal etmedi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve kendisi de Trabzonlu olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Rizelilere eşlik etti ve horon oynadı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Rizeliler Derneği’nin gecesinde Rizeli CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın Rizeli hemşerileriyle birlikte tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün hemen yanı başında Dalyan Sanat Cafe’de bir araya geldiler. Biz de ev sahibi olarak burada bulunuyoruz. Rizeli ve Trabzonlu hemşerilerimizle beraber hamsiden Laz böreğine kadar yemekler bizlere ikram ettiler. Bir kültür gecesinde Rizeli hemşerilerimizin yapmış oldukları bu gecede buluşma bizlere de keyif verdi” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN Kİ NEŞE VE LEZZETİ BURAYA TAŞIDILAR”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok canlı ve neşeli her zaman Türkiye’nin her noktasında var olan bir Rize kavramı var. Gerçekten çok başarılı insanları olan, bu akşam da eski genel başkanımız İstanbul İl Başkanımız Murat Karayalçın ile de bir aradayız. Her zaman ki neşe ve lezzeti buraya taşıdılar. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün’ün de katkılarıyla gerçekleşen bu etkinlikte keyifli bir akşam yaşıyoruz” dedi.