Belediye Liman Sahasını genişletecek

Belediye Liman Sahasını genişletecek
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, limanın kapasitesini artırmak için bu yıl genişletme çalışması yapacaklarını belirtti.

Ordu, Ünye ve çevresi için önemli bir yeri olan limanı büyüteceklerini ifade eden Arpacıoğlu, hareket kapasitesi itibariyle bölgedeki büyük limanlar seviyesinde hizmet verdiğine dikkat çekti.

Çalışmalarda belediye olarak üzerlerine düşen sorumlulukları gerçekleştireceklerini taahhüt ettiklerini aktaran Arpacıoğlu, şunları kaydetti: "Ünye Limanı, bölgemize yönelik hizmetler konusunda önemli bir konumdadır. Ünye Limanı, işlem hacmiyle bölgedeki büyük limanlar seviyesinde faaliyet gösteriyor. Ancak kapasite artırımına gitmek için büyümeye ihtiyaç duyuluyor. Ünye Limanı büyüdükçe ekonomimize katkı sağlayacaktır. Geçen yıl limanın büyütülmesi ile ilgili gerekli müracaatlarımızı yaptık. Limanın 2011 yılı yatırım programına alınarak 200 metre büyütülmesi konusunda Ünye Belediyesi olarak bazı sorumlulukları yerine getireceğimizi taahhüt ettik. Biz jeolojik etüt raporlarının hazırlanmasıyla alakalı olarak ilgili firmalarla görüştük ve çalışmalarımıza önümüzdeki hafta başlayacağız. İnşallah bu yıl içinde Ünye Limanı'nı büyütme çalışmalarına fiilen başlamayı düşünüyoruz."