Belediye Mücadelede kararlı

Belediye Mücadelede kararlı
RİZE BELEDİYESİ KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE EDİYOR

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 10. maddesinde Belediyelere verilen görev ve yetkiler kapsamında 3194 sayılı İmar Kanununun 40. maddesine istinaden, İlimiz Belediye mücavir alan içerisinde bulunan Çiftekavak mevkiindeki kulübe Trafik düzeni ve güvenliğini tehlikeye soktuğundan şehircilik ve estetik yönünden görüntü kirliliği oluşturduğu için ilgili kulübe 3194 İmar Kanunun 40. maddesi hükmünce Rize Belediyesi Zabıta ekiplerince kaldırıldı.

Rize Belediyesi şehirde bulunan kanuna aykırı kaçak yapılara kanunlar çerçevesinde müdahale etmeye devam ediyor.

Çiftekavak mevkiinde sahil yolu dolgu alanı üzerinde,  Karayolları sınırlarında bulunan çevreye çirkin görüntü veren E.A ve İ.Ç isimli vatandaşa ait iki adet ruhsatsız kaçak baraka çevrede ki vatandaşlarında şikâyeti üzerine Rize Belediyesi Zabıta ekiplerince yıkılarak etkisiz hale getirildi. Yapılan denetlemeler sonucu Barakaların biri kanuna aykırı yaşam mahalli olarak kullanıldığı diğeri ise sahil yolu üzerinde ruhsatsız işletilen balıkhane olarak kullanıldığı anlaşıldı.

Yapılan uyarıları dikkate almayan E.A ve İ.Ç isimli vatandaşın izinsiz inşa ettiği barakalar Rize Belediyesi Zabıta ekiplerinin olay yerine intikal etmesi ile kullanılmaz hale getirildi. Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Emniyet güçlerinin de hazır bulunduğu yıkımda balıkhane sahibi E.A isimli vatandaşın görevlilere saldırması üzerine olay yerinde bulunan Emniyet güçleri çıkan tartışmaya zamanında müdahale ederek olayları büyümeden kontrol altına aldı.