Belediye otobüsünde tecavüze uğradı

Belediye otobüsünde tecavüze uğradı
İtalya'nın başkenti Roma, belediye otobüsünde şoförün tecavüz vakasını konuşuyor.

Somali kökenli olduğu belirtilen 41 yaşındaki İtalyan vatandaşı kadın, şoför hakkında suç duyurusunda bulundu.

Prenestina Caddesi'nde 31 Ocak gecesi tecavüze uğradığını belirten kadın, "Gece on buçuk civarıydı. Eve dönüyordum. Otobüste yalnız kalmıştım. Şoför otobüsü bir kenara çekip bana tecavüz etti. Adeta vahşi bir hayvan gibiydi. Kendimi kurtaramadım" dedi.

Tecavüz vakasının, kadının olaydan iki gün sonra tedavi için başvurduğu Fatebenefratelli Hastanesinin muayene raporunda da teyit edildiği belirtildi.

Emniyet birimleri tarafından kadının olay gecesinde üzerindeki giysilerde yaptıkları inceleme neticesinde tecavüzcüye ilişkin biyolojik izler buldukları da kaydedildi.

İddiayla ilgili olarak olay gecesinde Prenestina güzergahında görev yapan şoförlerin sorgulanarak zanlıyı saptama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Roma Büyükşehir Belediye Başkanı Gianni Alemanno, "Yabancı kızın yaptığı şikayet bizi iki kez üzmüştür. Birincisi olayın belediye sınırlarımız dahilinde vuku bulmasıdır. İkincisi de bu işin bir kitle ulaşım aracının sürücüsü tarafından yapıldığı iddiasıdır. Yetkilileri olayı en kısa sürede aydınlatmaya, iddianın doğruluğunun ortaya çıkması durumunda sorumluya azami cezayı vermemizi mümkün kılmaya çağırıyorum" dedi.

İtalya'nın başkenti Roma'da geçen yıl yine belediye otobüsünde iki tecavüz vakası yaşanmıştı. Şikayetler üzerine yapılan soruşturma, 33 yaşındaki bir sürücünün otobüste yalnız kalan kadın yolculara tecavüze kalkıştığını ortaya koymuştu. Turistlerin de mağdur oldukları olayın akabinde açığa alınan sürücünün mahkemesi sürüyor.