Belediyede Görevden Almalar Gözleri Rize Ak Parti’ye Çevirdi

Belediyede Görevden Almalar Gözleri Rize Ak Parti’ye Çevirdi
Rize Belediyesi’nde siyasi kadrodan 2 Başkan Yardımcısından birinin görevden alınması, diğerinin ise Kurban Bayramından sonra görevden alınacak olması dolayısıyla gözler Ak Parti Rize İl Başkanlığına çevrildi.

Rize Belediyesi’nde taşlar yerinden oynadı. Rize Belediyesinin siyasi kadrodan başkan yardımcılarının ikisinin de görevine son verilecek olması, Ak Partili Belediye Başkanı ile Ak Parti’yi karşı karşıya getireceğe benziyor. Rize Belediyesi’nin siyasi kadrodan Başkan Yardımcısı olan İsmail Hakkı Soba’nın bugün görevden alınması ile bir diğer siyasi kadrodan Başkan Yardımcısı Mustafa Altay’ın ise Bayram sonrası görevden alınacak olmasına Ak Parti Rize İl Başkanlığı ile Ak Parti’nin 3 Rize Milletvekilinin nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

30 Mart 2014 Mahalli seçimlerde Ak Parti’den Rize Belediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Reşat Kasap, belediye içerisinde birim müdürlerini değiştirmesinin ardından aralarında Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen protokol sorumlusu Mustafa Köroğlu ve Atma Türkülerin türkü babalarından Ahmet Çakar da olmak üzere Başkanlık makamı çay ocağı personeli ve başkanlık makamı sekreteri de dahil olmak üzere  başkanlık makam personelini sil baştan yenilemesi Ak Parti’de artçı depremler oluştururken, Belediye Başkan Yardımcılarından Sultan Yılmaz’ın  da makam odasının boşaltılarak başkanlık makamı dışına çıkartılarak 3. Katta koridorun sonunda farklı bir odanın tahsil edilmesi ise artçı depremlerin şiddetini biraz daha yükseltti.

Ak Partili Belediyede Ak Partili isimlere yönelik yapılan operasyonlarda suların durulması beklenirken, bugün siyasi kadrodan 1 Kasım seçimleri öncesi neden görevden alındığı merağıyla birlikte İsmail Hakkı Soba’nın başkan yardımcılığı görevinden alınması, Rize'de AK Parti'nin kuruluşunda İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan ve uzun yıllardır Rize Belediyesinin siyasi kadrosundaki başkanlık yardımcılığı görevini sürdüren Mustafa Altay’ın da bayramdan sonra görevden alınacak olması, artçı depremi depreme dönüştürürken, görevden alınmalar kamuoyunda 'Ak Partili Rize Belediyesinde Ak Partililer tasfiye ediliyor' şeklinde yorumlandı.

Tüm bu gelişmelerin ardından; kar felaketi, suların sürekli kesmesi, trafik sorunu, 10 numara projelerde beklentilerin karşılanamaması gibi nedenlerden dolayı üzerinde büyük bir kamuoyu baskısı bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın  Ak Parti ile arasının da açıldığı iddia edilirken, Ak Partili Milletvekilleri ile Ak Parti Rize İl Başkanlığının üst üste gelişen olaylar karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize Belediye Başkan Yardımcıları Görevden Alınıyor