Belediyeden Sahil Temizliği

Belediyeden Sahil Temizliği
Rize merkez sahil dolgu alanında imara aykırı yapıldığı iddia edilen kaçak yapılar belediye tarafından yıkıldı.

Rize'de sahil dolgu alanında ve sahil kesiminde yapılan denetimler sonucunda İmar Kanunu’na uymadığı tespit edilen kaçak yapılar Rize Belediyesi tarafından yıkıldı. Yerleri yıkılan vatandaşlar ise diğer kaçak yapıların yıkılmamasından dolayı haksızlığa uğradıklarını öne sürerek yıkımlara tepki gösterdi.

İmar kanuna aykırı yapıldığı tespit edilen yerlerin sahiplerine belediye tarafından uyarı yazısı gönderildi. Bazı iş yerlerine ise Rize Belediyesi tarafından para cezası kesildi.

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz ay Rize Belediye görevlileri tarafından yapılan denetimler sonucu bazı yerlerde imara aykırı yapılaşmadan dolayı tutanak tutulmuş imara aykırı yapılaşma yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.

Yapılan bu işlemlerin ardından 6 iş yerinin yıkımının gerçekleşmesi için işyeri sahiplerine ulaşılmış ve işyerlerinin boşaltılması istenmişti. Bu karar doğrultusunda boşaltılmaya başlanan işyerleri belediye görevlileri tarafından yıkıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da son Rize gezisinde imara aykırı yapılar nedeniyle tepki göstermiş ve sahildeki çarpık yapılaşmanın sona erdirilmesini istemişti.