Belediyeden Tuvalet Yazısı Operasyonu

Belediyeden Tuvalet Yazısı Operasyonu
Tokat Belediyesi camilerde temizlik çalışmalarının yanı sıra tuvaletlerdeki çirkin yazıları kaldırmak üzere çalışma başlattı.

- Tokat Belediyesi camilerde temizlik çalışmalarının yanı sıra tuvaletlerdeki çirkin yazıları kaldırmak üzere çalışma başlattı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talebi üzerine müftülükle yapılan protokol çerçevesinde camilerde temizlik çalışması hayata geçti. Tokat’ta ilk defa yapılan uygulamada camilerin şadırvanları, halıları, çevresi ve tuvaletlerinde temizlik çalışması yapıldı. Belediye tarafından son teknoloji temizlik aletleri ile donatılan ekipler köşe bucak temizlik yaptı. Ali Paşa Camisi’nde halı yıkama makinesi ile halıları yıkayan ekipler avizelerin tozunu aldı. Cami şadırvanı ve bahçesindeki temizlik çalışmalarını yanı sıra tuvaletlerde yapılan çalışmalar dikkat çekti. Cami cemaatinin tepkisini çeken yazılar özel dezenfekte maddesi ile silindi. Görevlilerin yazıları silmesi kolay olmazken, yapılan çalışmalardan cemaat memnun kaldı.

Camilerde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, temizlik çalışmalarının ilk olarak Ali Paşa Camisi’nden başlandığını belirterek, “Caminin şadırvanını içi dışı çevresi tertemiz oldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüştük şadırvanın boyası yapılacak. Tesisatın döşenmesi ve kırılan camların onarılması ile tertemiz bir şadırvanı hazırlamış olacağız. Caminin için temizlenmesi için iki tane makine aldık. Camilerimizin halıları temizlenerek kurutulacak. İskelemiz kuruldu avizeler silindi. Camimizin halısı tertemiz hale büründürüldü. Bunun yanında çevre düzenlemesi yaparak çiçekler dikeceğiz. Güzel güller ve çiçeklerin olduğu bahçeyi camimize kazandıracağız. Lavabolarımızın da temizliğini yaparak yeni aynalar taktırdık. Bu çalışmalar diğer camilerimizde de periyodik olarak devam edecek. Büyük camilerimizde ise her ay bu temizlik çalışması yapılacak” dedi.

Cami tuvaletlerindeki yazıların silinmesi içinde çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “Özel bir dezenfekte maddesi aldık, onunla bu istenmeyen yazılar silinecek. Bizler temizlik çalışmalarını yaptıracağız ama buraların korunması vatandaşımıza düşüyor. İnşallah bu konuda cami cemaati ve Tokatlılar duyarlı olursa bizlerde memnuniyet duyarız” diye konuştu.