Ben Rize'liyim. Eşim Siirt'li (VİDEO)

Ben Rize'liyim. Eşim Siirt'li (VİDEO)
''Bizi bu alt kimlik, etnik unsurlar ayıramaz, ayırmamalı. Ben Rize'liyim. Eşim Siirt'li. Bak biz buluştuk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ağrı'da İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin resmi akademik açılışında konuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizi bu alt kimlik, etnik unsurlar ayıramaz, ayırmamalı. Ben Rize'liyim. Eşim Siirt'li. Bak biz buluştuk. Demek ki oluyor. Ama bizim ayrılığımız, gayrılığımız yok. Çünkü biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik'' dedi.

Erdoğan konuşmasında teslim olan 34 PKK'lının serbest bırakılmasını şölene dönüştüren DTP'yi de eleştirdi. İşte Erdoğan'ın sözleri:

"Milli birlik projesi sadece kanı durdurmakla kalmayacak, gönüller de ferahlayacak. Bu sorunların üzerinden ve kanla beslenenlerin de hevesini kursağında bırakacağız.  Bu açılımın önüne geçerek kardeşliğin, huzurun önüne geçmek isteyenler var. Siz onları tanıyorsunuz. Bu süreçten kendilerine pay çıkarmak için süreci nasıl tahrik ettiklerini görüyorsunuz. Bunlara kulak asmayın. 

İşte dün Habur'da 34 kişi geldi, sorgulandı ve yasalarımız çerçevesinde suça karışmadıkları belirlenince serbest bırakıldı. Temennim odur ki hepsi gelsin. Ama Habur'da da sorumsuzca manzaralar oluştu. Bu mudur samimiyet? Gerçekten barışı arzulayanlar böyle bir şovu nasıl ortaya çıkarır. Milli birlik projesini bu tür provakatif eylemlerle ve şovlarla engellemeye çalışıyorlarsa başarılı olamayacaklar. Onlara rağmen bu süreci nihayete erdireceğiz. Onların sorumsuz tavırlarına rağmen kardeşliğimizi pekiştireceğiz. 

Türkiye'yi, şehitlerden ve gazilerden emanet aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye topraklarını da Anadolu'yu ve Trakya'yı nakış nakış işleyen, ülkenin hamurunu sevgiyle, aşkla, kardeşlikle yoğuran, Hacı Bayram Veli'den, Hacı Bektaş Veli'den, Mevlana'dan, Yunus Emre'den emanet aldıklarını söyledi. 

Bu değerli şahsiyetlerin hatıraları karşısında boyunlarını eğemeyeceklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hacı Bayram Veli'nin, Hacı Bektaş Veli'nin hatırası önünde boynumuzu eğemeyiz. Yunus Emre'nin, Mevlana'nın hatırası önünde boynumuzu eğemeyiz.

Bütün kalbimle, bütün samimiyetimle söylüyorum, şurada, yanı başımızda medfun, aşkın, kardeşliğin, sevginin şairi, gönül insanı Ağrılı Ahmet Hani'nin hatırası önünde boynumuzu eğemeyiz.

Onların bize emanet ettiği bu vatan topraklarını geriye değil, her zaman ileriye götürmek, her zaman yüceltmek, her zaman en ileri hedeflere taşımak zorundayız. Hükümet olarak başlattığımız Milli Birlik Süreci'nin hedefi işte budur.

Halis bir niyetle yola çıktık. Samimi hislerle yola çıktık. Anneler ağlamasın dedik. İzmir'in de, Ankara'nın da, Kayseri'nin de anneleri ağlamasın, Ağrı'nın da anneleri ağlamasın dedik.

Çocuklar artık yetim kalmasın dedik. Ocaklar sönmesin dedik. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes, Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlığı üst kimliği altında birleşsin, kenetlensin dedik. Sen Türksün, sen Kürtsün, Sen Lazsın, sen Çerkezsin, sen Gürcüsün, sen Pomaksın, sen Abhazsın, sen Romansın diye kimse saygısızlık yapmasın dedik. Yunus'un diliyle birbirimize bakalım dedik. Biz insanları 'yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz' anlayışıyla severiz dedi. Her vatandaşımız, kendi kültürünü, örfünü, dilini, meşrebini özgürce yaşatarak, bu ülkenin kültürel zenginliklerine zenginlik katsın dedik. Sonuna kadar bu hakkını özgürce kullanabilsin dedik.

İnşallah attığımız adımlarla Türkiye bu sıkıntıları geride bırakacak. Sadece kan durmakla kalmayacak, gönüller de ferahlayacak. Sadece bizim insanımızı huzura ve refaha kavuşturmakla kalmayacağız, bu sorunlar üzerinden beslenenlerin de heveslerini kursaklarında bırakacağız.''