Benfica-Fenerbahçe Maçı Hakkında Her Şey

Benfica-Fenerbahçe Maçı Hakkında Her Şey
Benfica'nın Fenerbahçe'yi ağırlayacağı karşılaşmayı Stephane Lannoy yönetecek ve maçı Star Tv naklen yayınlayacak...

Benfica Avrupa Ligi'nde evinde hep kazandı. Portekizliler Kadıköy'e gelene kadar da 38 maçtır hiç kaybetmemişti! Ancak Kadıköy'de mağlubiyeti tattılar. Peki şimfi final, neden olmasın?

Kocaman'ın takımı Lizbon'u Amsterdam yolunda son durak görüyor, Sarı-Lacivertliler tarih yazmak için artık dakikaları sayıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanşına gelinceye kadar istikrarlı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinin bu en önemli mücadelesinde turu geçip adını finale yazdırmak istiyor.

FENER NASIL TUR ATLAR?

Fenerbahçe'yi deplasmanda alacağı her türlü galibiyet ve beraberlik finale taşıyacak. Sarı-lacivertliler rakibine gol attığı tek farklı yenilgilerde de turu geçecek.

Maç, Benfica'nın 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanırsa uzatmaya gidecek. Portekiz temsilcisi Fenerbahçe'yi iki farklı skorla yenerse finale çıkan taraf olacak.

4 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Fenerbahçe'de, rövanş mücadelesi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarından itibaren 2'şer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Ziegler ve Cristian, karşılaşmada forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda, sarı-lacivertli ekip turu geçerse, finalde forma giyemeyecekler.

BENFİCA'DA DA GÖZLER FENERBAHÇE MAÇINDA

Benfica'da artık tüm gözler bu tarihi maça çevrildi. Portekiz Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren son oynanan Maritimo maçında da kadroda rotasyon yapan Benfica teknik direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe karşısında sahaya süreceği ilk 11'i de belirlemeye başladı.

Kadıköy'de oynanan maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Luisao'yu rövanş maçında sahaya sürmeye hazırlanan Jesus, yine ilk maçtan farklı olarak Gaitan ve Lima'ya da ilk 11'de görev verecek.

Fenerbahçe karşısında kalesini her zaman olduğu gibi Artur'a teslim edecek olan Jesus, savunma kurgusunu ise Maxi Pereira, Luisao, Garay ve Melgarejo üstüne kuracak.

Orta alanda Matic ve Perez'den vazgeçmesi beklenmeyen deneyimli teknik adamın, en büyük kozu ise Gaitan ve Salvio olacak.

Maritimo maçının ilk 60 dakikasında dinlendirilen Oscar Cardozo'yu Fenerbahçe karşısında kesin olarak sahaya sürecek olan Jorge Jesus, Kadıköy'de oynanan maçtan farklı olarak rövanş maçında bu kez Lima'ya görev verecek.

BENFICA - FENERBAHÇE

STAT: Estadio da Luz
SAAT: 22.05
HAKEM: Stephane Lannoy (Fransa)

BENFICA: Artur, Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo, Salvio, Matic, Perez, Gaitan, Lima, Cardozo
Teknik Direktör: Jorge Jesus

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, Selçuk, Cristian, Caner, Salih, Kuyt, Sow
Teknik Direktör: Aykut Kocaman