‘Benim Kulübüm Yeşilay Projesi’ Zihniderin Reşadiye Ortaokulunda

‘Benim Kulübüm Yeşilay Projesi’ Zihniderin Reşadiye Ortaokulunda
Yeşilay Rize Şubesi tarafından Zihniderin Reşadiye Ortaokulunda 4 sınıf ve 88 öğrenciye ‘Benim Kulübüm Yeşilay Projesi’ tanıtıldı.

Yeşilay Rize Şube Başkanı Selim Kandemir, “Benim Kulübüm Yeşilay projemiz, önleyici ve koruyucu hizmetler kapsamında ilkokul ve ortaokullarda uygulanan, yapılandırılmış çeşitli etkinliklerle Yeşilay’ı tanıtan ve TBM kazanımları temelinde öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturan bir projedir. 2018 Yılında Benim Kulübüm Yeşilay Projesi’nin ilkokul formatını ülke genelindeki 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yaygınlaştırmak, okullardaki Yeşilay kulüplerinin prestijlerini ve etkinliğini yükseltmek, bu çerçevede Yeşilay şubelerinin organizasyon yeteneklerini artırmak ve üniversitelerdeki genç Yeşilay gönüllülerini harekete geçirmek amacıyla bir tip proje oluşturulmuştur. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Rize şubesi olarak Valilik ve Milli Eğitim oluru ile uygulamaya koyduğumuz, ‘Benim Kulübüm Yeşilay Proje’sinin ilk uygulamasını 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Doğuş Çay İlköğretim okulu 4. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirmiştik. Daha sonrada Gülbahar Mahallesinde bulunan Vakıflar İlköğretim Okulu 4.sınf öğrencilerine yönelik projenin uygulanması noktasında ilkokulda 3 sınıf belirlenmiş olup toplamda 110 öğrenciye Yeşilay’ı tanıtıcı etkinlikler yaparak onlara Yeşilay bilincini aşıladık.” dedi.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında da kentte bu projeyi uygulamaya devam ettiklerini kaydeden Kandemir, “Rize Merkez Zihniderin Reşadiye Ortaokulunda 4 sınıf ve 88 öğrencimize Yeşilay Genel Merkezimiz tarafından eğitim verdiğimiz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bir eğitim kadrosuyla bu etkinliği gerçekleştirdik.” diyerek bu uygulamanın amacını şöyle özetledi: “Öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak, Yeşilaycılık mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak, önleme çalışmalarında akran eğitim metodunu işlevsel bir araç haline getirmek ve öğrencilere doğru rol modeller sunmak. Öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek ve yeni ilgi alanları oluşturmak. Genel olarak öğrencilere bu eğitimi vererek çocuklarda Yeşilay sempatizi kazanmalarını sağlamak. Projeye katılım gösteren öğrenciler başta olmak üzere aile, çevre ve topluma Yeşilay’ı tanıtmak.”

Kandemir, proje ile çocukların Yeşilay sempatisi kazanmaları, kendi okullarında Yeşilay kulübü kurmaları ve aktif hale getirmelerinin sonuç olarak hedeflendiğini kaydederek, “Benim Kulübüm Yeşilay Projesini ilimizde tüm ilkokul ve ortaokul düzeyinde uygulamaya devam edeceğiz. Bu projemize destek ve onay veren Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve projeyi uygulamaya koyduğumuz ilköğretim ve ortaöğretim okulu müdür ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

benim-kulubum-yesilay-projesi-devam-ediyor-(1).jpgbenim-kulubum-yesilay-projesi-devam-ediyor-(4).jpgbenim-kulubum-yesilay-projesi-devam-ediyor-(5).jpgbenim-kulubum-yesilay-projesi-devam-ediyor-(3).jpgbenim-kulubum-yesilay-projesi-devam-ediyor-(2).jpg