Benli, Kepez Belediye Başkanı Tütüncü’yü Kabul Etti

Benli, Kepez Belediye Başkanı Tütüncü’yü Kabul Etti
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’yü kabul etti.

- Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’yü kabul etti.

Ziyarette, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de hazır bulundu. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği açıklamasına göre, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye’den kucak dolusu sevgi getirdiklerini ifade ederek, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olarak bölgedeki belediyelerin selamlarını getirdiklerini söyledi. Tütüncü, KKTC belediyeleri ile geçtiğimiz dönemde başlattıkları iyi ilişkileri bundan sonraki dönemde de sürdürmek istediklerini ifade ederek bu ilişkilerin daha da ileriye götürülebilmesi için devlet kurumlarını ziyaret ettiklerini belirtti. Tütüncü, Ziyaret amaçlarının Türkiye ve KKTC belediyelerinin el ele gönül gönüle olması noktasında tecrübe paylaşımlarını gerçekleştirme anlamındaki niyetlerini ifade etmek için olduğunu söyledi.

K.T. Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli ise, “Umarım belediyeler arası işbirliğini geliştirerek yaygınlaştırırız” diyerek, Türkiye’deki bölge belediye birlikleri ile işbirliğini önemli olduğunu söyledi. Türkiye’nin dünya devi bir ülke olduğunu kaydeden Benli, diğer alanlarda olduğu gibi belediyecilikte de ciddi çalışmalar olduğunu belirtti. Benli, “ilerleyeceğimiz uzun yolda yakın dostumuz olan Türkiye’nin kurumları ile işbirliği hayati önem taşıyor. Bu ziyaret bizim için de önemli. En yakın dostumuzla işbirliğine ihtiyacımız var. Bizim de katabileceklerimiz varsa bunu ortaya koymaya hazırız” dedi.