Benzin İstasyonuna Yargı Engeli

Benzin İstasyonuna Yargı Engeli
Mülkiyeti Rize Belediyesi’ne ait olan ve işletme yetkisi Doğan Holding’e verilen daha sonra Çaykur Rizespor’a kiralanan benzin istasyonu şikayet üzerine açılamıyor.

Rize’nin Ekrem Orhon Mahallesi’nde Sahil Camisi önünde binaların içerisinde kurulan benzin istasyonu, vatandaşlardan gelen şikayet ve hukuksal girişimler üzerine açılamıyor.

Üç yıl önce Doğan Holding’e ait bir arazinin spor tesisi yapılmak üzere Doğan Holding’den hibe olarak alınması karşılığında Rize Belediyesi mülkiyetinde olmak üzere ruhsat izni verilen benzin istasyonunun açılması durumunda, tehlikeli olacağı gerekçesiyle S.Y. isimli vatandaş tarafından Rize İdare Mahkemesi’ne dava açılmıştı.

Davanın görüldüğü sırada benzin istasyonunun işletme hakkı Doğan Holding tarafından Çaykur Rizespor Kulübü’ne devredildi. Ancak Rize İdare Mahkemesi benzin istasyonunun açılması halinde 22 Ekim 2009 tarihinde telafisi güç ve imkansız zararların doğabileceği gerekçesiyle 2577 sayılı kanun kapsamında “Tedbiren yürütmeyi durdurma kararı” verildi. Rize İdare Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti geçtiğimiz gün söz konusu benzin istasyonu ve çevresinde incelemede bulundu.

Çaykur Rizespor’a gelir getirmesi beklenen benzin istasyonunun akıbeti önümüzdeki günlerde Rize İdare Mahkemesi’nin vereceği kararla belli olacak.