Berabere Kalsanız Averajla Rizespor Düşecekti

Berabere Kalsanız Averajla Rizespor Düşecekti
Yılmaz Vural'ın suçladığı Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, "Sizin son maçınız var içerde 3-1 kaybettiniz ve düştünüz. Berabere kalsanız averajla Rizespor düşecekti." dedi.

Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Mustafa Çulcu, Yılmaz Vural’ın kendi hakkında söylediği iddialara TRT Spor’da yayınlanan İşte Goool programında canlı yayında cevap verdi. Çulcu, Yılmaz Vural'ın kendisini suçladığı 2006-2007 futbol sezonu için Vural'ın başında olduğu Antalyaspor'un 1 puan farkla küme düşmesine Antalya'da oynanan maçta Gençlerbirliği'ne 3-1 yenilmeyip berabere kalsanız 40 puanlı Rizespor'un küme düşeceğini kaydederek suçlamaları reddetti.

Yılmaz Vural'ın dönemin MHK Başkanı Mustafa Çulcu'yu suçladığı 2006 - 2007 futbol sezonunda Sakaryaspor 22 puanla, K.Erciyesspor 37 puanla ve Yılmaz Vural'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Antalyaspor, son maçta evinde Gençlerbirliği'ne 3-1 mağlup olarak 39 puanla küme düşmüştü. Ç.Rizespor ise son maçta haftalar önce küme düşmesi kesinleşen Sakaryaspor ile Sakarya'da 1-1 berabere kalmış ve 40 puanla ligde kalmıştı.

"Yılmaz Vural beni şovuna alet etmesin"
 
"Öncelikle o döneme bakmak istiyorum ben. O döneme bakınca sevgili Yılmaz hocamızın Vedat Yüksel kardeşimiz ve atamalarla ilgili iddiaları var. Böyle bir şey yaşanmadı. Orası Merkez Hakem Kurulu saygın bir kurum. Oranın başında ben varım. Benim ekibimle birlikte bilgi istişaresinde bulunmuşuzdur. Gelmeyenlerde faks sistemiyle bilgi alınmış ve 5 kişilik bir grupla atamalar yapılmıştır. O yüzden bunları önce geçelim. Kimse beni dönem itibariyle yaşadığını anlatırken kendi umutsuzluğuna, kendi sıkıntılarına, kendi şovuna beni alet etmesin."
 
"Hassasiyetleri olan bir ülkeyiz gerek siyasi gerekse sportif açıdan. Milli takımın başarısında dün akşam Fatih hocanın da suratının asıldığını maç sonu demecinde de buna değindiğini gördüm. Siz şovu yaparken dikkat etmek zorundasınız. 50 yıllık deneyim diyorsunuz sevgili Yılmaz hocam deneyimleriniz ile söylemleriniz örtüşmüyor. Madem deneyimlisiniz akşam Andorra maçı var söylemlerinize bakınız. 6-7 sene olmuş olayların üstünden küme düşmüşsünüz. Bunca süreçte herhangi bir infaal yaratmamışsınız, söylemde bulunmamışsınız. Şuanda umutsuzluğunuzun içerisinde sıkıntılarınızın içerisinde şov yaparak, şovunuza bir başka hakem arkadaşı alet ediyorsunuz. Bu size yakışır mı? Önce kurumlara ve yaptırımlara saygı duyulmalı. Hocayla ben bir üniversitede panelistim. Daha önce program da yaptık beraber."
 
"Maçlara uzaydan hakem atayacak halimiz yok"
 
"Benim için kilit nokta şudur. Asla kimsenin konumunu, durumunu tenzih ediyorum. Benim bu konuda ihtikaklarım bakidir. Ben avukatlarımla da görüştüm. Gerekli  yaptırımları uygulayacağım. Ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum. Benim için kilit nokta şu: geçen sene güzel başarı yakaladı Elazığspor ile kümede kaldı takım. Ama bu sene baktığında kilit bir kelime var orda. Bana Adana Demirspor'dan başka teklif gelmedi. Hocam ben ne yapayım gelmediyse? Sıkıntılarınıza beni lütfen alet etmeyin. Benim görev yaptığım dönemde 1 yıl Galatasaray şampiyon oldu. 1 yıl da Fenerbahçe şampiyon oldu. Kalkıp beni Galatasaray ile bütünleştirmek son derece yanlış ve gereksizdir. Bunu bir şekilde söyleyip bir grubu hele ki sportif hassasiyetimiz olduğu bir dönemde ortaya yem atmanız yakışmadı. Yılmaz Vural ismine yakışmadı. 50 yıl deneyime yakışmadı. O dönemde Vedat Yüksel ile ilgili de laf söyletmem. 3 maçını yönetmiş Vedat Yüksel. 1 maçında Fenerbahçe'yi yenmiş. O dönemde galip gelmiş. 10 hafta sonra bir daha maç vermişiz içerde Ankaragücü'ne 1-0 yenilmiş Vedat Yüksel ile. Şimdi 26 müsabakanın23ünde FIFA hakemi 3’ünde de FIFA ayarında hakem verilmiş. Üst düzey hakemler verilmiş. Ben ilk yarı beraberlikler takımı oldum diyor. Yahu ilk yarı 8 beraberliğin 3 galibiyetin var. 2. yarı 7 beraberlik 5 galibiyetin var. Dolayısıyla kendi performansını bize atma. Biz mi gol atacağız. 34 maçın 15inde berabere kalmışsın. Sen istenilen futbolu oynatamazsan bu sıkıntı olur. Verilen hakemler İsmet Arzuman, Halis Özkahya, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Selçuk Dereli, Bünyamin Gezer gibi hakemler verilmiş maçlarına. Daha napacağız uzaydan hakem getirecek halimiz yok."
 
"Yılmaz hoca spor ile siyaseti birbirine karıştırmasın"
 
"Yanlış işler yapılıyorsa somut belgelerle gelecek. Yanlış iş yapılıyorsa içinde o da var demektir. Bu şark kültürüdür. Bu tür konuşmalarla bir yere varılmaz. O şovun, o hikayenin içerisinde ben yer almak istemiyorum. Lütfen konuşmalarına dikkat etsin. Herkesin bir kimliği var. Beni kendi şovuna alet etmesin. Ben bu konuşmaları, yakışıksız, dayanıksız buldum. Bu anlatılanların içerisinde ben yokum. Lütfen bunu tekrar etsin. Daha dikkatli olsun. Galatasaray, Haluk Ulusoy Mustafa Çulcu işbirliği gibi bir ifade kullanmış. Hocam lütfen konuşmalarına dikkat et. Sınırınızı aşmayınız. Bunun hukuksal yaptırımı vardır. Daha fazla ileriye gitmek istemiyorum. Çünkü o dönem çok kaotik bir dönemdi. Oy verenler vermeyenler gibi söylemlerin sıkıntıların olduğu baktığınızda Menderes Sürel Ak Partili o yüzden önümüz kesildi diyor. Yapma hocam o sezon İstanbul Belediye lige çıkıyor. O dönemde yine Altay - Kasımpaşa maçı var Kasımpaşa lige çıktı. Sizin son maçınız var içerde İsmet Arzuman'ın yönettiği maçı 3-1 kaybettiniz ve düştünüz. Berabere kalsanız averajla Rizespor düşecekti. Bunlara bakınca olayı partisel şova dökmek yanlış bir çizgi, yanlış bir anlayış. Sportif ve siyasi hassas günlerdeyiz. Bunları lütfen alet etmeyiniz. Son kez söylüyorum 50 yıllık deneyime, hocamıza yakışmamıştır. Ve böyle bir olay yaşanmamıştır."