Berat Camii Şefkat Kur’an Kursu Törenle Açıldı

Berat Camii Şefkat Kur’an Kursu Törenle Açıldı
Rize'de 4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu Törenle Açıldı

Kur'an kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde, Rize Müftü Mahallesi Berat Camii’nde 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik Kur’an Kursu (anaokulu) açıldı.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılış merasimine; İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Müftü Yardımcısı İsmail Temel, Din Hizmetleri ve Eğitim Şubesi Müdürü Ali Keskin, Çaykur Ortaokul Müdürü Muharrem Usta, Vakıflar İlkokul Müdürü İhsan Çelik, İl Vaizlerimiz, Berat Camii görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, anaokulu öğretmenleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

berat-camii-sefkat-kur’an-kursu-torenle-acildi-2.jpg

Berat Camii Uzman İmam Hatibi Halil Çelik’in açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi’nin cami merkezli olmasına dikkat çekerek, bu vesileyle başlatılan okul öncesi eğitim faaliyetlerinin; Sahil Camii, Berat Camii, Atmeydanı Ortaalan Camii, Dalyan Camii, Kalkandere Merkez Camii ve Fındıklı ilçesindeki bir camide açılan anaokullarıyla devam ettiğini bildirdi. Müftü Doğan, istenilen kıvamda yeni bir toplumun inşa edilmesi noktasında, bu faaliyetlerimizin geleceğe çok güzel bir ışık tutacağını ve geleceğimizi daha hayırlı bir şekilde inşa edeceğini ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

berat-camii-sefkat-kur’an-kursu-torenle-acildi-1.jpg

0-6 yaş döneminin eğitimin esası olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, bu dönemdeki eğitimi kaba inşaatı bitmiş bir binaya benzeterek, bu mütevazi ortamda gerçekleştirilecek din eğitiminin, eğitim-öğretim hayatına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

İl Vaizi Abdulkerim Çelik’in duasının ardından açılış için kurdele kesilerek sınıflar tek tek gezildi.

Küçük bir çocuğun Arif Nihat Asya’nın “Seccaden Kumlardı” isimli naatını okuması, duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.

berat-camii-sefkat-kur’an-kursu-torenle-acildi-3.jpg

berat-camii-sefkat-kur’an-kursu-torenle-acildi-5.jpg

berat-camii-sefkat-kur’an-kursu-torenle-acildi-4.jpg