Berberoğlu: Vergi Haftası ile Muhasebe Haftası Birleştirilmeli

Berberoğlu: Vergi Haftası ile Muhasebe Haftası Birleştirilmeli
Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Muammer Berberoğlu, Vergi Haftası ile Muhasebe Haftasının birleştirilerek mali idare ile beraber kutlanması gerektiğini söyledi.

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Muammer Berberoğlu,  22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 27. Vergi Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Muammer Berberoğlu, Vergi Haftası'nın amacının vergi mükelleflerinin ve  vatandaşlarının vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarını arttırmak, toplumda ve özellikle yarının vergi mükellefleri ya da yöneticileri olacak gençlerin üzerinde sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak ve idare-mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmek olduğunu kaydetti.

Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda ekonomik ve kültürel gelişimlerin de yüksek olduğunu belirten Başkan Berberoğlu, "Kamu harcamalarını karşılamanın tek yolu toplanan vergilerdir. Kamusal hizmetlerin nitelik ve kalitesinin artması vergiye karşı direnci azaltacak en önemli unsurdur. Adil bir vergi sistemi ve toplanan vergilerin vatandaşa hizmet olarak dönmesi, vergi bilincinin artmasının temel zeminini oluşturmaktadır. Maliye ile mükellef arasında köprü görevi gören sayıları 100 bine ulaşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler, mali idaremizin en büyük destekçisidir. Vergi gelirlerimizi artırmak, adil ve etkin bir vergi sistemi için birlikte hareket etmek, vergisel hedeflere ulaşmada ülkemizi başarıya götürecek temel yoldur. “ dedi.

Her yıl Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası, Mart ayının ilk haftasının ise Muhasebe Haftası olarak kutlanmakta olduğunu kaydeden Berberoğlu, Vergi Haftası ile Muhasebe Haftasının temel amacının toplumda vergi bilincini arttırmak olduğunu ifade ederek,  “Bu iki haftanın birleştirilerek mali idare ile beraber kutlayalım.  Tüm vergisel ve muhasebesel sorunları mali idare ile birlikte  çözümler üretelim. TÜRMOB ve Odalarımız  şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mali idaremizle işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir” diye konuştu.