Berberoğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Berberoğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Rize Serbest Muhasebeciler ve mali Müşacvirler Odası Başkanı Muammer Berberoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Berberoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların hak ve eşitlik mücadelelerini , daha mutlu bir yaşam özlemlerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmakta olduğunu söyledi.

Sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar , geçmişten  bugüne kadar insan hakları, özgürlükler,  kadın – erkek eşitliği için önemli mücadeleler  vermiş , dünya genelinde umut verici adımların atılmasına katkılar  sağlamışlardır.

Ne yazık ki kadınlarımızın  hayatın her alanında hala haksızlıklara maruz kaldığını görüyoruz. Kadınlarımız, iş yaşamında düşük ücret , kötü koşullarda çalıştırılma, cinsel taciz, aile içi şiddet, töre cinayetlerine  maruz kalmaktadırlar. Ülkemizde son yıllarda yaşanan kadına şiddet olaylarının artmasını  endişeyle takip etmekteyiz. Şiddetin, kötü çalışma koşullarının , istismarın olmadığı bir dünya hepimizin arzusudur.

Meslek camiası olarak kadınlarımızın ekonomiye olan katkılarına değer veriyor ve destekliyoruz. 101 bin üyesi olan meslek camiamızın 27 bininin kadın olduğu bir  camiayız.

Kadınlarımızın eşit haklara sahip olma yolunda verdiği mücadelenin bir simgesi olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “ başta kadın meslektaşlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın gününü  kutluyor, huzurlu, mutlu bir yaşam sürmelerini diliyorum