Berlusconi'ye 3 yıl hapis şoku

Berlusconi'ye 3 yıl hapis şoku
Adı hakkında açılan çeşitli davalarda gündeme gelen ve daha önce vergi kaçırma suçlamasıyla senatörlükten azledilen İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, bu kez de yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2006-2008 yılları arasında dönemin Başbakanı Romano Prodi’yi düşürmek amacıyla bir senatöre, kendi tarafında yer alması için rüşvet vermekle suçlanan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, Napoli Mahkemesi tarafından 3 yıl hapse mahkum edildi.

Napoli Mahkemesi aynı zamanda rüşvete aracılık ettiği için dönemin L’Avanti gazetesi editörü Valter Lavitola’ya da 3 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Berlusconi ve Lavitola’ya 5 yıl boyunca kamu işlerinden men cezası da verdi.

Eski Başbakan Berlusconi kararın politikadaki başrol imajını zedelemek için düzenlenen yargı zulmünün bir parçası olduğunu söyleyerek, “Gülünç suçlamalarla oluşturulan politik bir davanın sonucunda saçma bir politik cezayla karşı karşıyayım. Devletimin yararı için çalışmış olmaktan eminin” açıklamasını yaptı. Berlusconi’nin avukatı ise, Nicola Ghendini kararı temyize götüreceklerini ifade etti. Güven oylaması ile devrilen dönemin başbakanı Romanı Proedi ise “ Zarar gören demokrasi oldu, ben değil. Bu konuda hiç bilgilendirilmedim. Aksi takdirde halen Başbakandım” dedi.

Berlusconi’nin, 2006-2008 yılları arasında dönemin Başbakanı Romano Prodi’yi devirmek amacıyla İtalya’nın Değerleri Partisi senatörü Sergio De Gregorio’ya 3 milyon Euro rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı. Sergio De Gregorio da, Prodi hükümetini devirmek için 3 milyon Euro karşılığında taraf değiştirdiğini itiraf etmişti.