Beşiktaş Avrupa Kupalarına Gidemeyebilir!

Beşiktaş Avrupa Kupalarına Gidemeyebilir!
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, mali tablo yüzünden Avrupa kupalarına katılamama ihtimaline ilişkin açıklama yaptı.

Fikret Orman, Akaretler'deki kulüp binasında, internet arama motoru Yandex ile yapılan anlaşmanın imza töreninden sonra, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, Beşiktaş'ın gelecek sezon Avrupa kupalarına mali tablo yüzünden katılamama riskinin olduğunu söyleyen Orman, ellerinden geleni yaptıklarını da dile getirdi.

"AVRUPA KUPALARINA KATILAMAMA İHTİMALİMİZ VAR"

Kimseye taviz vermeyeceklerini vurgulayan Orman, "Avrupa kupalarına katılamama ihtimalimiz var. Biz tüm gayretimizle bütün problemleri çözmeye çalışacağız. Bu gayretimizden istifade etmek ve bizi mali yükümlülük altına sokmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Sonu ne olursa olsun ben ve arkadaşlarım bunu göğüsleyebiliriz. Biz Beşiktaş'ın menfaatlerini korumak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılamaması durumunda geçmiş yönetimlerle ilgili bir yaptırımlarının olmayacağını vurgulayan Orman, "Elimizde böyle bir yetki yok. 'Suç onlarındı' demek bir şeyi çözmez. Biz sadece ve sadece kendi içimizdeki durumu çözmeye çalışıyoruz. Altını çiziyorum, bu fırsattan istifade etmek isteyenlere de taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

DEMİRÖREN'İN KULÜBE DAVA AÇMASI

Eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, kendi döneminde yönetim kurulunun ibra edilmemesiyle ilgili kulübe karşı açtığı davayla ilgili soruya Orman, "Birincisi, açılan dava anonim şirkette eski yönetimin ibra edilmemesiyle alakalı. Burada en büyük hissedar Beşiktaş olduğu için, karşı taraf da çok doğal olarak kendilerini savunmak için dava açtı. Bu yadırganmamalı. Bizle alakalı konuya gelince, çok nazikçe bu olayı getirdik. Artık bizim açımızdan da yolun sonuna geldik" cevabını verdi.