Beşiktaş, kupa canavarı Manchester United'a karşı

Beşiktaş, kupa canavarı Manchester United'a karşı
Beşiktaş'ın Devler Ligi'ndeki rakibi Manchester United takımı, Avrupa'daki başarılarıyla dikkati çekiyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda bugün konuk edeceği İngiltere'nin Manchester United takımı, Avrupa'daki başarılarıyla dikkati çekiyor.

İnönü Stadı'nda saat 21:45'te oynanacak iki ekip arasındaki bu önemli mücadeleyi İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek.

Beşiktaş'ın bugünkü mücadeleye Rüştü, Ekrem, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Ernst, Fink, Tello, Yusuf ve Bobo muhtemel 11'le çıkması bekleniyor.

Manchester United'in Beşiktaş karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11 şöyle: Foster, Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Scholes, Carrick, Park, Owen, Berbatov

Son iki sezondur Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan ve 2007-08 sezonunda kupayı evine götüren İngiliz ekibi, Avrupa'da birçok başarıya imza attı.

Kendi liginde de başarılı bir görüntü çizen Manchester United, 1999 ve 2008'de olmak üzere 2 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanırken, 1968 yılında da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda aynı başarıyı gösterdi.

İngiltere'de defalarca şampiyonluklara ambargo koyan ve “Kırmızı Şeytanlar” olarak anılan İngiliz takımı, Avrupa Kulüpler Kupası'nı, UEFA Süper Kupası'nı ve Kıtalararası Kupa'yı da 1'er kez kazanma başarısı gösterdi.

Manchester United, son iki sezonda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkarak gücünü ortaya koymuştu. 2008 yılında penaltı atışları sonunda Chelsea'yi geçerek Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Manchester United, geçen sezon bir kez daha finale yükselme başarısı göstermesine rağmen kupayı alamamıştı. İngiliz ekibi, 2009 yılındaki finalde İspanya'nın Barcelona takımıyla karşılaşırken, rakibine 2-0 mağlup olarak, kupayı İspanyol ekibine kaptırmıştı.

Avrupa kupalarında büyük bir tecrübeye sahip “Kırmızı Şeytanlar”, bu arenada 263 maça çıktı. Bu karşılaşmalar sonrasında İngiliz ekibi, 138 galibiyet, 71 beraberlik ve 54 yenilgi alırken, rakip filelere 468 gol atıp, kalesinde 251 gol gördü.

ÖNEMLİ FORVET OYUNCULARINA SAHİP
İngiliz ekibi, Michael Owen, Dimitar Berbatov ve Wayne Rooney gibi çok önemli forvet oyuncularına sahip bulunuyor.

Bu oyuncuların yanı sıra kaleyi Hollandalı Edwin van der Sar gibi tecrübeli bir kaleciye teslim eden Manchester United'ın savunmasında ise Rio Ferdinand, Nemanja Vidic ve Gary Neville gibi önemli isimler yer alıyor.

Manchester United'in kadrosunda ise şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Edwin Van der Sar, Ben Foster, Tomasz Kuszczak
Defans: Gary Neville, Patrice Evra, Rio Ferdinand, Wes Brown, Nemanja Vidic, Fabio, Rafael, John O'Shea
Orta Saha: Owen Hargreaves, Ryan Giggs, Ji-Sung Park, Michael Carrick, Nani, Paul Scholes, Darren Fletcher, Antonio Valencia, Darron Gibson
Forvet: Michael Owen, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Gabriel Obertan, Federico Macheda