Beşiktaş Niğde'den turla döndü...

Beşiktaş Niğde'den turla döndü...
Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda amatör rakibini zor da olsa yendi.

Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Beşiktaş, deplasmanda Bölgesel Amatör Lig takımlarından Niğde Belediyespor'u zorlu bir 90 dakikadan sonra 2-1 yenmesini bildi. Karşılaşmada Beşiktaş'ın 2, Niğde takımının da 1 topu direkten döndü.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, maçın henüz 23. saniyesinde öne geçti. Defansın hatası ile topla buluşan Batuhan Karadeniz hafif sol çaprazdan şutunu çekti, kaleciden dönen topu Kadir Arı boş kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Siyah Beyazlılar karşılaşmaya hızlı başlasa da ilerleyen dakikalarda rakip kalede pek varlık gösteremedi. Defansın yaptığı hatalar sonucu pozisyonlar bulan Beşiktaş'ta 29. dakikada ceza sahasının sol çaprazında Erkan Kaş topla buluştu. Kaleci ile karşı karşıya kalan genç oyuncunun şutunu kaleci Asım, kornere gönderdi.

İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde Beşiktaş, kanatlardan etkili olmaya çalışsa da ikinci golü bulamadı ve Kara Kartal, soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarının ilk dakikalarında oyun kontrolünü elinde bulunduran Beşiktaş, rakibinin fazla üstüne gitmedi. Mehmet Akyüz ile etkili olmaya çalışan Siyah beyazlılar, ikinci golü bir türlü bulamadı. Kara Kartal, rakip kalede gol ararken defansında açıklar vermeye başladı. Nadir gelişen bir Niğde Belediyespor atağı sonucu 55. dakikada sağ kanatta topla buluşan Nuri Arıkan ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direkte Roberto Hilbert'e çarpan top ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip, 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Niğde Belediyespor'un gol sevinci uzun sürmedi. dakikalar 63'ü gösterdiğinde oyuna sonradan giren Olcay Şahan'ın sol kanattan kullandığı korner vuruşu sonucunda Ersan Adem Gülüm topa iyi yükselip, kafa vuruşu ile kalecinin solundan topu filelerle buluşturdu ve takımını birkez daha öne geçirmeyi başardı.

Golden sonra hareketlenen karşılaşmada iki takım da bir çok pozisyona girdi. Önce 80'de Beşiktaşlı Hasan Türk'ün ceza sahası dışından çektiği şut direkten geri döndü, 82'de ise ev sahibi takım, Mustafa Acar ile beraberlik golüne çok yaklaştı. Acar'ın ceza sahası dışından vurduğu topu Cenk Gönen güçlükle kornere çeldi.

Ataklarını sıklaştıran Niğde Belediyespor, 90'da Rıdvan Küreşoğlu'nun uzaktan çektiği mükemmel şut direkten geri döndü.

Maçın son dakikalarında girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Niğde, beraberlik golünü bulamazken Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazanarak adını 3. tura yazdırdı.

Niğde Belediyespor: 1 Beşiktaş: 2

STAT: 5 Şubat

HAKEMLER: Ömer Faruk Ocak, Mustafa Savranlar, Suha Adıyaman

NİĞDE BELEDİYESPOR: Asım - Nuri,Tolga, Tahsin, Çetiner - Rafet (dk. 88 Rıdvan Küreşoğlu), Melih, Hamdullah, Burak (dk. 65 İlker Ataseven) - Murat Kaya (dk. 66 Mustafa Acar), Serdar

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen - Hilbert, Escude, Ersan, Mehmet Akgün(dk. 72 Koray Yıldız) - Necip, Hasan Türk, Erkan Kaş (dk. 57 Olcay Şahan), Kadir Arı - Mehmet Akyüz, Batuhan Karadeniz (dk. 57 Mertcan)

GOLLER: Dk. 55 Hilbert (kendi kalesine / dk. 1 Kadir Arı, dk 63 Ersan Gülüm

SARI KARTLAR: Burak / Erkan Kaş, Necip

MAÇTAN DAKİKALAR

Portekizli futbolcularını ve diğer asları Niğde'ye getirmeyen Beşiktaş karşılaşmanın 20. saniyesinde golü buldu. Maç, ev sahibi ekibin futbolcularının başlama vuruşu ile başladı. Soldan ceza sahasına giren Batuhan vurdu, kaleci Asım'ın hamlesine rağmen top kaleye doğru gitti, Kadir topu ağlara gönderdi.

İlk 5 dakikalık bölümde ev sahibi ekip yediği golün de etkisiyle ardından ayağa pas yapıyor.

6. Dk: Erkan soldan ceza sahasına girdi. dışarı çevirdiği top arkadaşlarına gitmedi.

8. Dk: Niğde Belediyespor gole yaklaştı. Serdar ceza sahasında aldığı topu bir an için kaybetti ancak yerde topu kaptı ve kalar kalkmaz sert vurdu, Cenk topu kornere tokatladı.

10. Dk: Tolga sol kanattan kullandığı serbest vuruşla Beşiktaş ceza alanına ortaladı, Cenk topu kontrol etti.

14. Dk: Beşiktaş atağında ceza sahasına gelen ortayı kaleci Kadir kontrol etmeyi başardı.

16. Dk: Erkan soldan ceza sahasına sokuldu, içeri orta denemesinde topu istediği noktaya gönderemedi..

16. Dk: Beşiktaş'ta Erkan, Melih'in kolundan çekti ve sarı kart gördü.

20. Dk: Tolga'nın hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta sert şutu Cenk'te kaldı.

23. Dk: Sağdan kazanılan kornerde Ersan Gülüm'ün kafa vuruşu kaleci Asım'da kaldı. Aynı dakikada sağdan fizik gücüyle rakibinden sıyrılan Batuhan içeri baktı ancak kötü bir orta yapınca atak sona erdi.

25. Dk: Sağdan fizik gücüyle rakibinden sıyrılan Batuhan içeri baktı ancak kötü bir orta yapınca atak sona erdi.

27. Dk: Maç verilen su molası sonrasında yine başladı.

29. Dk: Erkan Kaş soldan kaleci ile karşı karşıya vurdu, dar açıdan şutu kaleci Asım kornere çeldi.

32. Dk: Erkan Kaş bu kez daha uzak mesafeden yine sol çaprazdan vurdu, yine Asım topu kornere gönderdi.

34. Dk: Erkan bu kez sağ kanatta atağı sürüklerken yerde kaldı, frikikte Hasan'ın ortasında Asım topu yumrukladı.

39. Dk: Melih sağ kanattan konuk ekibin atağını sürükledi, ortasında Cenk topu kontrol etti.

42. Dk: Mehmet Akyüz sol çaprazdan kazanılan frikikte kaleyi denedi, sert vuruşu kaleci Asım'ın üzerine gitti.

43. Dk: Mehmet Akyüz sağ kanattan Erkan'ın ortasını sol çaprazda alıp kaleyi gördü ve golü attı ama daha önce ofsayt bayrağı kalkmıştı.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Dk. 47: Mehmet Akyüz sol kanattan içeri girdi, vuruşunda Asım uzanarak topu kontrol etti.

Dk. 55: Ve kupada şok bir gol geldi. Niğde Belediye'de sağdan Nuri ceza alanına ortaladı, arka direkte Hilberet ters vuruşla topu ağlara gönderdi maça eşitlik geldi.

Dk. 59: Tolga'nın soldan ceza alanına ortasında Hasan'dan seken top Cenk'te kaldı..

Dk. 60: Hilbert sağ çaprazdan kaleye sert vurdu, top kale çizgisi önünde çevrildi, ani atakta Burak ofsaytta kaldı.

Dk. 62: Kadir sağ kanattan ceza alanına yükseltti, Mehmet Akyüz'ün kafa vuruşu kalecide kaldı.

Dk. 63: Beşiktaş yeniden öne eçti. Sol kanattan kazanılan kornerde Olcay'ın ortasında Ersan Gülüm'ün kafa vuruşu ağlara gitti: 1-2

Dk. 71: Serdar ceza alanı arka tarafında kazandığı topu açısını düzeltip kaleye vurmayı denedi ama dengesiz bir şutla topu auta gönderdi.

Dk. 75: Hamdullah sol kanattan kazanılan serbest vuruşu arka direğe ortaladı, Cenk çıkarak topu kontrol etti.

Dk. 78: Niğde ekibinin etkili olabileceği atakta Mustafa ofsaytta kaldı.

Dk. 80: Hasan ceza sahsı dışından şutunu çekti, top Cenk'in ellerinde kaldı.

Dk. 81: Beşiktaş gole yaklaştı.. Hasan Türk uzaktan nefis vurdu, top üst direkten döndü, Mehmet Akyüz dönen topa kötü vurdu ve kaleciye gönderdi.

Dk. 82: Bu kez de Niğde Belediye'de Mustafa Acar nefis vurdu, Cenk topu kornere gönderdi.

Dk. 84 Olcay ceza sahası dışından şut açısı buldu, köşeye güzel plaseledi ama top üstten az farkla auta gitti.

Dk. 90: Niğde Belediyespor gole çok yaklaştı. Rıdvan sağ çaprazdan nefis vurdu, top üst direkten döndü, topa uzanan Cenk yerde kaldı ancak dönen topu ev sahibi ekip futbolcuları kaleye gönderemedi. Ve mücadele Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile biterken, siyah beyazlı ekip adını bir üst tura yazdırdı.