Beşiktaş Olimpiyatta Yine Kazanamadı!

Beşiktaş Olimpiyatta Yine Kazanamadı!
Beşiktaş, belalısı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda yenmeyi yine başaramadı.. Kartal, geriye düştüğü maçta öne geçmesine rağmen 1 puanla Olimpiyat Stadı'ndan ayrıldı..

İstanbul Büyükşehir Bld: 2 Beşiktaş: 2

STAT: Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BLD: Oğuzhan - Rızvan, Can (dk. 90 Gökhan Süzen), Metin, Ekrem - Samuel, Mahmut (dk. 63 Zeki Korkmaz), Efe (dk. 83 Tevfik Köse), Tom - Visca, Webo

BEŞİKTAŞ: Cenk - Hilbert, Sivok, İbrahim Toraman, Egemen - Ernst, Veli, Fernandes,  Burak Kaplan  (dk. 85 Mehmet Akyüz) - Simao (dk. 75 Edu), Mustafa Pektemek (dk. 77 Bebe)

GOLLER: Dk. 6 Efe İnanç, dk. 70 Visca / dk. 36 Fernandes, dk. 50 Mustafa

SARI KARTLAR: Efe İnanç, Metin, Edu / Burak, Simao, Hilbert

Beşiktaş bu statta maç kazanamıyor, Belediye kendise ters geliyor, berabere kalıyor, yeniliyor ama kazanamıyor. Herkeste bir Belediye sendromu. Kabus gibi. Zirvedeki takımlar Trabzon ve Galatasaray puan kaybetmiş, Beşiktaş bu maçı da kazanıp lider ile arasındaki puan farkını 15'e indirmek istiyor, kazanırsa Trabzon'dan 3. sırayı da geri alacak. Ama ... Aması şu... Belediye daha maçın başında öne geçti. PHesaplar karıştı... 6. dakikayı gösteriyordu skoroard... 

Ceza yayı önüne çıkarılan topta Efe'nin sert vuruşunda sol direğin içine çarpan top ağlara gitti. İlk 25 dakika ne yaptığını bilmeyen bir Beşiktaş, çıkamayan, toplara gelişi güzel vuran, ve bir tehlikeli yerden kullandığı bir frikiği daglara taşlara giden bir Beşiktaş, Sadece Fernandes oynuyor. İleride Mustefa Pektemek çok etkisiz. Can Arat'ın savunması karşısında yılgın ir futbol oynuyor.

36. dakikada Beşiktaş skora dengeyi getirdi. Fernandes topu kaptı, götürdü golünü attı, ki bu Kartal'ın ilk gol girişimiydi. Öncesinde Beşiktaş'ın hiç de gol atacak bir hali yoktu.  Mustafa ile yaptığı paslaşmanın ardından ceza sahasına giren Portekizli, klas bir vuruşla sağ köşeden topu ağlara gönderdi.

2 dakika sonra Belediye ikinci gole çok yaklaştı. Soldan Webo'nun ceza sahasına yaptığı ortaya yakın mesafeden Tom ayak koyamadı. Ancak burada müdahaleyi yapamayan Egemen'in de çok büyük bir hatası vardı. Egemen bugün çok kötü bir performans ortaya koyuyor. Rahat pozisyonda topları kornere atıyor, ilk toplara basamıyor. Bunda futbolcunun solda oynamasının yani yerinde oynamamasının da etkisi var.

43'te Beşiktaş inanılmaz bir gol kaçırdı. Fernandes orta sahadan Hilbert'e müthiş bir pas attı. Alman futbolcu yerden kesti. Ancak Mustafa'nın vuruşu kaleci Oğuzhan'dan döndü. Şu bir gerçek ki Mustafa Pektemek Beşiktaş'ın ilk 11 oyuncusu değil, golcüsü hiç oeğil. Ama Almeida'nın olmaması, Carvalhal'ı buna mecbur etmiş. Kendisine verilen bu şansı kullanması gerek ama.. Trabzonspor maçında uzatma dakikalarında inanılmaz bir gol kaçırarak Galatasaray'ı galibiyetten eden Mehmet Batdal için Terim şunları söylemişti. 'Eğer bu futbolcu Galatasaray'daysa bu golü atacak'... Evet Pektemek de Beşiktaş'ta ise bu golü  atacak. İlk yarı 1-1 berabere sonuçlanırken, akılda kalan tek şey Fernandes'in akıl dolu golü ve ortas sahadan Hilbert'e verdiği harika pas kaldı. O harika pasın devamında Pektemek'in bu vuruşu gol yapamaması da O'nun beceriksizliğiydi.

İkinci yarıya golle başlayan bu kez Beşiktaş oldu. Yine Fernandes'la başladı atak. Harika bir pas attı sol kanada. Simao kaleye parelel gönderdi. Mustafa Pektemek de sadece dokundu ve golü atarak kendini de affettirdi.

55 ve 56. dakikalar ise Cenk'in yıldızlaştığı anlardı. Belediye beraberlik golüne bir kez daha yaklaştı.. Sağdan Tom'un yaptığı ortada arka direkte boş durumdaki Rızvan'ın vuruşunda Cenk gole izin vermedi. Kornerden gelen topa Metin kafayı vurdu. Cenk inanılmaz bir refleksle topu kornere attı. 61'de sağ köşeden Fernandes'in kullandığı kornerde Egemen'in kafa vuruşunu Oğuzhan çizgiden çıkardı.

69'da Beşiktaş üçüncü gole çok yaklaştı.. Hızlı gelişen atakta Mustafa'nın ceza sahasına gönderdiği pasta Veli'nin vuruşu az farkla yandan auta çıktı. Pozisyonun dönüşü de Beşiktaş'ın kalesinde gol oldu. Efe'nin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı ortada arka direkte Visca, diziyle topu ağlara gönderdi. 77'de Beşiktaş atağında savunmanın arkasına gönderilen topu Oğuzhan çıkarak Bebe'den önce uzaklaştırdı. 90. dakikada Visca'nın vuruşu yandan auta çıktı. Beşiktaş Fernandes haricinde çok kötü oynadığı 90 dakikayı 2-2 berabere tamamladı. İstanbul Büyükşeher Belediye 2 Beşiktaş 2