Beşiktaş'a karşı cezalı futbolcu mu oynatıldı?

Beşiktaş'a karşı cezalı futbolcu mu oynatıldı?
Kasımpaşa'nın Beşiktaş'a karşı cezalı futbolcu oynattığı iddia edildi...

Nedeni; yayıncı kuruluş Lig TV'nin görüntülerine göre 3 sarı kartlı Kasımpaşa'nın defans oyuncusu Sancak Kaplan, 8. Haftada oynanan Mersin İdman Yurdu maçının 68. dakikasında 4.sarı kartını görmesine karşılık bir sonraki hafta Beşiktaş maçında forma giymiş... Ama TFF kayıtlarına göre Sancak'a Mersin maçında kart çıkmamış...

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta heyecanı sürerken ortaya atılan şok iddia gündeme adeta bomba gibi düştü... Bu şok iddia futbol federasyonunun ilgili birimlerinde gün boyu hareketli saatler ve telefon trafiği yaşanmasına neden oldu. İddiaya göre, Kasımpaşa bu hafta evinde ağırladığı Beşiktaş'a karşı ligde 4 sarı kart görerek cezalı duruma düşen futbolcusu Sancak Kaplan'ı oynatarak büyük bir skandala imza attı...

İddianın gerekçesi, yayıncı kuruluş Lig Tv'nin görüntülerine göre ligde 8. Haftada oynanan Kasımpaşa – Mersin İdman Yurdu karşılaşmasının 68.dakikasında maçın hakemi Fırat Aydınus'un ev sahibi ekipten Sancak Kaplan'a sarı kart gösterdiği ve bu kartla cezalı duruma düşen Kasımpaşasporlu futbolcunun buna rağmen bir sonraki hafta Beşiktaş'a karşı forma giymesi... Ve bu gerekçe ile Beşiktaş'ın bu hafta Kasımpaşaspor karşısında TFF tarafından 3-0 hükmen galip sayılması.

Bunu Lig TV'nin canlı yayın görüntüleri söylüyor... Şöyle ki ; maçın 90 dakikasını canlı olarak yayınlayan Lig TV'nin kayıtlarına göre maçın 68. dakikasında sağ kanattan N'Duka ile atak geliştiren Mersin İdman Yurdu'nun bu hücumu Kasımpaşaspor'un savunma oyuncusu Sancak Kaplan'ın faulü ile kesiliyor. Defans çizgi halinde yakalanmış tutmasa bariz gol şansı. Ancak Sancak rakibini kolundan ve arkadan çekiyor ve tehlikeyi büyümeden engelliyor. Bariz bir faul. Ve Fırat Ayrdınus faulü veriyor. Ve o sıra görüntüye Fırat Aydınus'un sol elini kartının bulunduğu göğsünün üzerindeki cebe götürdüğü geliyor. Ve ardından ekrana Sancak Kaplan'a sarı kart gösterildiği yazısı geliyor. Kaldı ki pozisyonda net bir sarı kart. Tek sıkıntı hakem Aydınus'un Sancak'a sarı kart göstermesi aynı kare içinde yok.

2.20121028181112.jpg

Ama ekrandaki sarı kart kaydının ardından görüntüye başını ellerinin arasına almış "eyvah" diyen Sancak'ın görüntüsü ve itirazı var. Tüm bu görüntüler şok iddiayı güçlendiyor. Bu duruma göre Mersin İdman Yurdu maçı öncesi üç sarı kartı bulunan Sancak Kaplan 4. Sarı kartını görerek Beşiktaş maçı öncesi cezalı duruma düşmesi ve bu hafta oynamaması gerekiyor. Ama gel gör ki, TFF'nin kayıtlarında Sancak Kaplan Mersin İdman Yurdu maçında kart görmemiş.

Burda da farklı çelişkiler var. Örneğin Anadolu Ajanslı tüm medya kayıtlarına göre o müsabakada Fırat Aydınus sadece 2 oyuncuya sarı kart çıkartmış; o da Kasımpaşa'dan Hüseyin Kala'ya (dk.14) ve Mersin'den N'duka'ya (dk.38). Ancak yine TFF'nin kayıtlarına göre bu maçta Fırat Aydınus tam dört futbolcuya sarı kart gösterdiği yönünde. TFF'ye göre bu iki oyuncunun dışında 20.dakikada Hakan Bayraktar'a ve 68. Dakikada da kaleci İbrahim Seriç'e sarı kart çıkartmış.

Her ne kadar Lig TV kayıtlarına göre sarı kart gören Sancak Kaplan TFF kayıtlarına göre sarı kart görmemiş gözüküyor. TFF'ye göre Beşiktaş'a karşı oynamasında bu ihlal yok.

Ama bugüne kadar benzerine pek rastlamadığımız bu durum TFF'deki yetkililerin midesini bulandırmış durumda. Olayın tatile denk gelmesinden dolayı ilgili mercii MHK diğer farklı kamera açılarından bunu net olarak görmek için mesai gününü bekliyor. Ama Fırat'ın kart göstermediği inancında. Kaldı ki, Fırat Aydınus da, konuyla ilgili kendisine bu konuda yöneltilen suallere "Hayır Sancak'a kart göstermedim" diyor muş. Ama resmi bir açıklama yok.

Ama tuhaflık pozisyonun sarı kartlık bir pozisyon olması ve bu güne kadar benzer şekilde bir hata yapmayan Lig TV'nin ekrana Sancak'a sarı kart gösterildiğini yazması, Aydınus'un elinin kartın bulunduğu cebine gitmesi, Sancak'ın "eyvah yandım" diyen hareketi. Tüm bunlar bu şok iddia konusunda kafaları kurcalıyor. Her şey canlı yayında tek bir kamera açısından ekrana gelen bu pozisyonun, diğer kamera açılarının söyleyeceği sözden sonra netlik kazanacak. (sporx)

sancak-kaplan.jpg