Beşiktaş'ın Futbol Direktörü belli oldu

Beşiktaş'ın Futbol Direktörü belli oldu
Beşiktaş'ın Futbol Direktörü Önder Özen oldu..

Kulüp binasında Fikret Orman ve Önder Özen basının karşısına çıktı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Özen'i şöyle tanıttı: "Beşiktaş'ın artık bir Futbol Direktörü vardır. O isim de Önder Özen'dir. Hayırlısı olsun hepimiz için. Futbolda tüm kurumlardan sorumlu isim Önder Özen'dir. A Takım da altyapı da izleme komitesi de hepsinden sorumludur. Bilgi birikimi itibariyle vizyon itibariyle bu iş için uygun olduğuna inandığımız bir insandır. 3 senelik bir kontrattır bu. 3 sene boyunca Önder Özen yönetiminde profesyonel bir şekilde yönetilecektir. Transferler bir ekip halinde yapılacaktır. İyi bir sistem kurmak amacındayız. Bu sistemi de Önder Özen ve ekibi kuracaktır. Futbolda büyük kulüpler açısından bir ilk olan bu iş için tüm camianın da destek olmasını bekliyorum."

Önder Özen ise göreviyle ilgili şunları söyledi: "Teşekkür ediyorum Beşiktaş ailesine. Tamer Kıran'a da teşekkür ederim. İlk görüşmemizde bana yapılanmayı anlatan kendisidir. Bu görev pek altını dolduramadığımız bir kavram. Ben 8-10 branştan sorumlu olmayı sağlıklı bulmuyorum. Beşiktaş bana göre çok doğru bir yaklaşımla Futbol Genel Direktörlüğü olarak bir yapı kurdu. Sadece A takım değil özkaynak düzeni ile de ilgilenen biri olarak geldim. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Beşiktaş, bir yaş grubu haricinde her yaş grubunda finallerde oynadı. Oradaki eğitimin kalitesi ve potansiyelini artıracak bir organizasyon yapmak istiyoruz. Transfer bir bütünlük gerektiren bir iş. Oyuncu gözü iyi olan bir isim tarafından değil ya da sadece yönetimin yapacağı değil, bir ekip işidir. Bir scout ekibimiz var. Başında Fikret Demirel var. Bunu da düzenlemek için uğraşacağız. Bir kulüp disiplinine de ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Bilgi kirliliği iyi bir şey değil. Bunun dışında Beşiktaş camiası hayranlık uyandıran bir camia. Bu camia içinde bulunmak ben ve ailem adına çok önemli. Kontratım 3 sene, benim kendime verdiğim süre 18 ay. Bu 18 ay sonunda neler yapabileceğimizi göreceğiz. Eğer olmadığını görürsek de kontratım biter. Ama benim niyetim Beşiktaş'ın insan kaynaklarına da yatırım yaparak bu süreyi tamamlamak. Bizden sonraki profesyonellere iyi bir şekilde aktarmak istiyorum. Bizden sonra "Lale Devri" yaşansın. Biz o zamana kadar çalışacağız. "

Orman ve Özen, konuşmaların ardından sorulan sorulara cevap verdi.

Orman'ın konuşmaları şöyle: "Teknik direktör, Önder Özen'e bağlı çalışacak. Futbol Direktörü de yönetime bağlıdır. Bununla ilgili Futbol Direktörü çalışacak ve bize sunacaktır. Yönetim de bunu onaylayacak makamdır. Futbolla ilgili ne varsa iyisi, kötüsü, her şeyin sorumlusu Futbol Direktörü'dür. Samet Hoca camianın önemli isimlerinden bir tanesidir. Gelirken çok cesaretli bir şekilde gelmiştir. Başarılı da bir sezon geçirmiştir. Beşiktaş, çok zor bir süreç geçirdi. Hep beraber geçirdik bunu. Ödemelerde şüpheler vardı, "Beşiktaş ilk 10'a girer mi?" gibi konuşmalar vardı. Başarının en büyük sahibi hocamızdır. Maalesef duygusal günlerdir bunlar. Gelirken çok sevinçle gelir insanlar, ayrılmak da zordur. Samet Hoca, Ahmet Kavalcı ile görüşüp kendisi ile görüşmemize gerek kalmadığını avukatıyla görüşmemiz gerektiğini söylemiş. Bugün de gelecek galiba, görüşeceğiz. Samet Hoca, camiada çok önemli bir isimdir. Biz iyi ilişkilerle çalıştık. Hocanın değeri bundan sonra da Beşiktaş için devam edecektir. Aramızda hiçbir kırgınlık olmaz.

"AVRUPA'DA KUPA KALDIRACAĞIZ"

"Yeni teknik direktör için Önder Bey ve ekibi bunla ilgili çalışmalara başlayacaktır. Samet Aybaba, hala kontratlı hocamızdır. Bunu halledeceğiz. Basına göre; dünyanın en önemli hocaları Beşiktaş'a geldi. Bunlar benim hoşuma gidiyor aslında. Ama bunlar taraftarı beklentiye sokup sonra tepki doğmasına neden olabiliyor. Biz yeni yapılanmamıza artık başlayacağız. Geçmiş sezonki durumda değiliz. Bizim izleme ekibimiz çalışmalarda bulundu. Bizim hangi mevkiilerde ne transferler yapacağımız ve alternatifler büyük oranda bellidir. Tabii ki yeni hoca da bununla ilgili çalışmalar yapacaktır. Ancak yolumuz bellidir. Ben Avrupa'da kupa kaldırmak istiyorum. Eğer profesyonellik oturursa bu olacaktır. Biz o kupayı kaldıracağız. İçimizdeki hırs budur. Beşiktaş, şahsi egolar üzerine kurulu olamayacak kadar büyüktür. Ahmet Nur Çebi çok başarılı bir yöneticimizdir. Bugüne kadar bir şeyler yapıldıysa Ahmet Bey'in payı çok büyüktür. Kendisi ile de çok rahat çalıştık. Çok iyi bir ekip oluşturduk. Kendisi ile çalışmaktan çok mutluyum. Aynı konumda devam edecektir. Futbolun dışında icra kurulunun başındadır. Hukuksal ve mali konulara da baktığı için başka bir açıdan bakmaktadır."

Önder Özen, "Teknik direktörlükte gözünüz var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Teknik direktörlükte gözüm var. Evet var ama bu Beşiktaş'ta değil. Beşiktaş Teknik Direktörlüğü kolay ulaşılabilecek bir yer değil. Önce başarmış biri olmalı 56-57 yaşında birisi olmalı ya da bunların hiçbirini yapmamış yapma potansiyeli çok yüksek olan birisi olmalı. Duruşu, tavrı, planlamacılığı, ekip çalışması birer kriterdir. Benim bunun için yeterliliğim yok. Ben de potansiyelime inanırım. Ama haddime değil. Eğer Önder Özen, üst düzey bir hocalık yapacaksa Beşiktaş'tan sonra olacaktır. Fenerbahçe'de 7.5 sene görev yaptım. Ailem Beşiktaş'ta görev yapacak olmamdan çok gurur duydu. Fenerbahçe'deyken de ailem benimle gurur duydu. 110 yıllık Beşiktaş ne ise 106 yıllık Fenerbahçe de odur. Fenerbahçe, benim ben olmamı sağlayan kulüptür. Ama kulüpçü bir insan değilim. Tabir doğruysa vatansızım. 92 yılından beri kulüpsüzüm. Eskişehir'e transfer durumum vardı, olmadı. Küstüm, çocuktum, gençtim. Vatansız kaldım."

Özen, stat tartışmalarıyla ilgili de şunları söyledi: "Stat olarak Beşiktaş'ın maddi anlamda gereksinimleri var. Bunun önemli kısmı gişe gelirleridir. Nereden gelecekse benim tercihim orasıdır. Vatansızız dedik ama duygusuz değiliz. Beşiktaş'ın çok önemli bir taraftarı var. Benim isteğim tabii ki Beşiktaş'ın kompakt olarak bulunabileceği bir yerdir. Transfer bombasına ben ezelden beri karşıyım. Bombanın sahada işi yok. Beşiktaş scout ekibi önemli bir liste çıkarmış. Ulaşılabilecek isimler var, ulaşılamayacak olanlar var. Bu sene işimiz çok zor. Önce 31 Mayıs'ta sözleşmesi biten oyuncularla ilgili bir çalışma gerekir normalde. Onlar üzerinden bir çalışma yapacağız. 3 sene sonra ne olacağını da söyleyeyim. 24 kişilik A takım olacak. 3'e böleceğiz. İlk 8, uluslarararası standartta olacak. İkinci 8'de ulusal oyuncu. Üçüncü 8'de potansiyel vaat eden özkaynaktan çıkmış oyuncular olacak. Yani bizim bombalarla işimiz yok. Başkan , kupa hedefini söylerken benim sözleşme sürem üzerinden söylemedi. Benim başarı tarifim kupa değil. Teknik direktörümüz, oyuncularımız kaldırsın. Ben de alkışlayayım."

Toplantı sonunda ilginç bir an da yaşandı. Önder Özen, kendisine sorulan "Siz 'Tanrı Parçacığı' mısınız? Sizden önce bir sürü kişi bunları anlattı. Bunların gerçekten olacağına inanıyor musunuz? Ayrıca geçtiğimiz gün NtvSpor'daki programınızda orada çalışmaya devam edeceğinizi söylediniz. Yalan mı attınız?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"Canlı yayında bana soruldu. Beşiktaş ile henüz anlaşmadığım için böyle cevap verdim. Fenerbahçe'de yardımcı antrenördüm. Bir şey anlatmadım. Beşiktaş'ta görev yapan arkadaşlar, bunu tarif etmiş olabilirler. Ben başaracağımı sanıyorum. "Tanrı Parçacığı" olmakla ilgili ise, Allah korusun diyebiliyorum. Tanrı Parçacığı çok iddialı bir şey. Benim öyle bir iddiam yok. Futbolu ülkede birçok kiş biliyor, öğreniyor. Ben öğrenmek için gayret ediyorum."