Beşiktaş'ın hayati maçına skandal hakem

Beşiktaş'ın hayati maçına skandal hakem
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile yapacağı maçın hakemi belli oldu!

Beşiktaş'ın Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile oynayacağı 'tamam mı devam mı' maçına İsveç Federasyonu'ndan Martin Hansson'u atadı.

Buraya kadar herşey normal... Ancak İsveçli hakem Hansson 18 Kasım'da futbol tarihinin en çok konuşulan hatalarından birine imza atmıştı.

Hatırlanacağı üzere Fransa ile İrlanda arasında oynanan Dünya Kupası Play-Off rövanş maçında Henry'nin Gallas'a elle yaptığı asisti 'es' geçmiş ve Fransa bu skorla İrlanda'yı eleyerek Dünya Kupası vizesi almıştı.

Bu olaydan sonra dünya futbol kamuoyu ayağa kalkmış, olayın baş aktörü Fransız golcü Henry de pası elle verdiğini itiraf etmişti. Yıldız folcünün bu açıklamasından sonra İrlanda Futbol Federasyonu önce maçın tekrarını sonra da Dünya Kupası'na 33. takım olarak katılmayı FIFA'ya teklif etmiş, ancak bu başvurular olumsuz sonuçlanmıştı.

Şimdi başta Beşiktaşlılar olmak üzere birçok Türk futbolsever "Acaba Hansson aynı hatayı bu maçta da tekrarlar mı?" diye düşünmekten kendini alamadı. Çünkü Beşiktaş'ın salı günü UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmesi için Rus ekibini yenmesi gerekiyor.

İşte böylesine hassas dengeler üzerinde oynanacak tarihi maç öncesi Beşiktaş camiasını da UEFA'nın bu yaptığı tartışmalı hakem ataması oldukça telaşlandırdı.