Beşiktaş'ta Quaresma Defteri Kapandı

Beşiktaş'ta Quaresma Defteri Kapandı
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, birçok önemli açıklama yaparken Quaresma defterinin tamamen kapandığını belirtti.

NTV Spor'un canlı yayınına katılan Orman, Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'nın durumu hakkında da açıklama yaptı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, NTV Spor'da yayınlanan Yüzde 100 Futbol programında "Quaresma defteri Beşiktaş için kapanmıştır" açıklamasını yaptı.

Son günlerde taraftarların yoğun eleştirisine maruz kalan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman NTVSpor'da canlı yayına çıktı merak edilenleri cevapladı. Orman Samet Aybaba'nın bazı sorunlar yaşadığını bunu hep beraber aşacaklarını belirterek tecrübeli teknik adama tam destek verirken herkesin merak ettiği Quaresma konusunun ise kapandığını ve yıldız oyuncunun tek başına çalışmalara devam edeceğini bildirdi. 

Orman'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

-Amatör şubelerde ilk defa kulüpten para çıkmadan sezonu bitireceğiz. 

-Geldiğimizde 585 milyon lira borç vardı şu anda yaklaşık olarak 570 milyon lira borca indirdik.

-Geçen sezon 65 bin forma satışımız varken şu an o rakamı geçiş durumdayız. Fena gitmiyoruz, gelirlerimizi arttırıyoruz ama giderlerimiz çok fazla.

-Fenerbahçe ve Galatasaray stadyumda bizden 3 katı fazla gelir elde ediyor. 

-Geldiğimde futbolculara yaklaşık 70 milyonu aşkın borç vardı. Bobo'nun borcunu ben ödedim. 4 sene önce yapılan transferlerin borcunu ödüyoruz.

-CAS'da 16 dava vardı 4'e indirdik. Bu yıl sonuna kadar da borçların büyük bölümünü kapatmayı hedefliyoruz.

-Senelerdir konuşulduğu halde yapılmayanları bu mali tabloyla hemen çözmem mümkün değil.

-Yurt dışında scoutlarımız olacak. Oyuncu isminden çok, hangi metotlara göre transfer edildiğinin çalışması yapılmalı.

Başkan Orman şöyle konuştu:

"Ben futbolcularla pek ilgilenen bir başkan değilim. Beşiktaş ile yapılan sözleşmeler gereği bazı futbolcular paralarını alıyor. Q7 de Beşiktaş'ın en çok kazanan futbolcusu durumunda.

"ÜCRETİ, QUARESMA'NIN ONDA BİRİ OLUP DA PARASINI ALAMAYAN OYUNCULARIMIZ VAR"

Q7'nin onda biri ücret alıp da parasını alamayan oyuncular var. Örneğin Veli Kavlak.. Onların parasını veremezken bir başkası parasını alırsa bir takım olamazsınız. Quaresma ile konuştuk ve "Biz bu ücretleri sana ödeyemeyiz. İstersen başka bir kulübe gidebilirsin. Ya da sözleşmeni istediğimiz ücrete çek, sözleşmeni uzatalım' bile dedik. Kabul etmedi. Aynı konuşmaları Ernst'e de, Simao'ya da yaptık. Onlar da kabul etmedi ve gittiler.

"İNDİRİMİ KABUL ETMEDİ, SONRA TAMAM DEDİ, SONRA YİNE CAYDI"

Sonra bir süre geçti ve 'oynamak istiyorum' dedi, bize geldi. Ücretinde de 3 milyon 750 bin Euro'dan 3 milyon Euro'ya indi. Ben 'yine istediğimiz baremde değil' dedim. Ama Tamer Kıran araya girdi. Sayın Kıran, "Yöneticiler olarak fedakarlık yapalım" dedi. 'Ben de siz böyle bir fedakarlık yapacaksanız tamam' dedim. Bu şartlarla 3 milyon Euro'ya biz evet demişken Quaresma geldi, yeniden 3 milyon 750 bin Euro istedi. İşte bu noktada artık Q7 defteri kapanmıştır.

SEZON SONUNA KADAR TAKIMDAN AYRI ANTRENMAN

Beşiktaş'ın bazı değerleri var. Prensip prensiptir. Bizim neden Almeida ile Fernandes ile problemimiz yok! Ben Fernandes'in elini bile sıkmadım. Oyuncular bizim değerlerimize uyarak takımda oynayacak. Artık bundan sonra Quaresma, sezon sonuna kadar A takıma katılmadan, takımdan ayrı olarak antrenman yapmaya devam edecek.

KAMPA KATILMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Başkan Fikret Orman'ın açıklamasından önce Quaresma, Antalya kampına katılmayacağını açıklamıştı.

18 Temmuz tarihinden itibaren takımdan ayrı çalışan Ricardo Quaresma, geçtiğimiz haftalarda yönetim kurulu ile görüşmeler yapmış ve yıllık ücretini 3 milyon 750 bin Euro'dan 3 milyon Euro'ya düşüreceğini belirtmişti. Ancak Portekizli oyuncu, bu indirime rağmen takıma dahil edilmemişti.

8 Ekim Pazartesi günü futbol komitesi başkanı Tamer Kıran, Quaresma'nın ücretinde indirim yapmayı kabul etmesi ve takım içindeki disiplin kurallarına uyacağını belirtmiş ve takıma dönmesi için Samet Aybaba ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından Quaresma'nın Antalya kampına katılması kararlaştırılmış ve izinli olduğu için Lizbon'a giden Portekizli oyuncu ile temasa geçilmişti.