Beşiktaş’tan Rize’de Örnek Davranış

Beşiktaş’tan Rize’de Örnek Davranış
Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak için yürütülen 'Yaşama Yol Ver' medya kampanyasına Beşiktaş Kulubü destek verdi, Siyah Beyazlı futbolcular sahaya "112 Acil'i gereksiz meşgul etmeyin. Ambulans gecikmesin" pankartı ile çıktı.

Rize’de olduğu gibi ülke genelinde de 112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılan çağrıların yüzde 95’inin asılsız olmasından dolayı 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmaması ve trafikte seyreden Ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen “Yaşama Yol Ver” medya kampanyasına  Spor Toto Süper Ligde şampiyonluğun en güçlü ekiplerinden Beşiktaş Kulubü destek verdi. Siyah Beyazlı futbolcuların Rizespor maçı öncesi sahaya "112 Acil'i gereksiz meşgul etmeyin. Ambulans gecikmesin" pankartı ile çıkması takdir toplarken, diğer kulüplerin de Rize’deki karşılaşmalarda aynı hassasiyeti göstererek kampanyaya destek vermesi bekleniyor.

besiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(6).jpg

Rize’de dün akşam oynanan ve 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona eren maçta misafir takım olarak yer alan Beşiktaş Kulubü, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından yürütülen “Yaşama Yol Ver” medya kampanyasına destek olmak amacıyla “112 Acil’i Gereksiz Meşgül Etmeyin Ambulans Geçikmesin” pankartı ile çıkarak, yürütülen sosyal sorumluluk projesine destek olarak taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Ev sahibi Rizespor ise 11. Haftada Galatasaray’ı 4-3 mağlup ettikleri karşılaşmada aynı pankartla sahaya çıkarken, Beşiktaş karşılaşmasında ise stadın birçok bölgesine kampanyaya destek veren pankartların asılmasını sağlayarak, kampanyaya verdiği desteği Beşiktaş karşılaşmasında da sürdürdü.

besiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(4).jpg

Maç öncesinde ise Rizespor Kulübü tarafından organize edilen ve Sanatçı Murat Dalkılıç’ın konser verdiği esnada  Dalkılıç kendisine verilen “Yaşama Yol Ver” şapkasını takarak, 112 personelleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

besiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(1).jpg

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi, 112 Şube Şefi ve Proje Koordinatörü Salih Yıldırım ile 112 acil sağlık ekipleri tarafından futbol müsabakası izlemek için stadyumunda gelen taraflara proje tanıtım materyalları dağıtılarak, 112 acil hattının gereksiz aranmaması ve trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda bilgilendirme yaptı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla başlatılan medya kampanyasına destek olan Çaykur Rizespor ve Beşiktaş Jimnastik Kulübüne ile taraflarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

besiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(5).jpgbesiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(7).jpgbesiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(8).jpgbesiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(9).jpg

besiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(2).jpgbesiktas-rizede-yasama-yol-verdi-(3).jpg