Beü Makine Mühendisliği Bölümü’ne Yeni Cihazlar

Beü Makine Mühendisliği Bölümü’ne Yeni Cihazlar
Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Laboratuvarlarına yeni cihazlar kazandırıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Laboratuvarlarına yeni cihazlar kazandırıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) laboratuvarları gelişimlerini sürdürüyor. Son olarak Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarına yaklaşık 750.000 TL'lik altyapı desteği sağlandı. Yatırım kapsamında, Hassas Kesme Cihazı, Titreşim ölçüm cihazı, akım pensi, mekanik karıştırıcı, gürültü ölçüm cihazı, 2D PIV (Parçacık görüntüleme sistemi), 100 kN Elektro-Mekanik Basma Çekme Cihazı ve Seri-Paralel Pompa Eğitim Setlerinin alımı gerçekleştirildi. Söz konusu cihazlar, Malzeme Bilimi, Malzeme Muayene Yöntemleri, Kontrol Sistemleri, Mekatronik, Görüntü İşleme, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları ve gibi alanlarda eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde etkin bir şekilde kullanılabilecek özellikler içeriyor. Ayrıca, bitirme ve tasarım projesi dersleri için de iyi bir altyapı oluşturuyor.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun yaptığı açıklamada; "Fiziki mekanlardan bilişim altyapısına kadar pek çok alanda Rektörlüğümüz tarafından yapılan bütünlüklü yatırımların bir örneğini oluşturan bu yatırımla, Makine Mühendisliği Bölümümüzün eğitim ve araştırma altyapısı çok daha güçlü hale geldi. Bilindiği üzere Çevre, Geomatik ve Maden Mühendisliği Bölümlerimiz MÜDEK tarafından akredite edilmişti. Elektronik Mühendisliği Bölümümüz tarafından Ocak 2015 tarihinde yapılan başvuru kabul edilmiş olup bu yıl içerisinde akreditasyon sürecinin tamamlanacağını düşünüyorum. İnşaat Mühendisliği Bölümümüz ise Ocak 2016'da başvurusunu tamamlayacak. Yapılan bu yatırımlarla, Makine Mühendisliği Bölümümüzün de 2017 yılı içerisinde başvuru aşamasına geleceğine inanıyorum. Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği ile birlikte, kalite süreçleri önümüzdeki dönemde çok daha önemli hale gelecek. Yapılan yatırımlarla kalite ve akreditasyon süreçleri için gerekli altyapıyı hazırlayan, söz konusu süreçlerin hayata geçirilmesi hususunda bizleri daima teşvik eden ve ihtiyaç duyduğumuz her konuda desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür ediyorum." dedi.

REKTÖR ÖZER: "YAPILAN YATIRIMLARLA ÜNİVERSİTEMİZİN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ALTYAPISI ÇOK DAHA NİTELİKLİ HALE GELDİ"

Laboratuvarlara yapılan yatırımların eğitim kalitesini daha nitelikli hale getirdiğini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'de konu ile ilgili yaptığı açıklamada: Üniversitemizde yaşanan büyüme ve gelişmelerin sadece sayısal ölçekle sınırlı kalmamasına özel bir önem veriyoruz. Yapılan yatırımlarla kalite, uluslararasılaşma ve topluma hizmet bağlamında Üniversitemiz tarafından sunulan hizmetler için ihtiyaç duyulan altyapı çok daha nitelikli hale gelmiştir. Tüm birimlerimizde olduğu gibi, kökleri oldukça eskiye dayanan Mühendislik Fakültemizin de, rekabet gücünün artması ve bölgeyle ilişkilerinin daha ileri noktalara taşınması için ihtiyaç duyduğu altyapı yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Araştırma altyapısına yapılan yatırımların Üniversitemizin ve Ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlar olarak değerlendiriyoruz. Eğitim ve araştırma altyapımıza yapılan yatırımların öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Beü Makine Mühendisliği Bölümü’ne Yeni Cihazlar

Beü Makine Mühendisliği Bölümü’ne Yeni Cihazlar

Kaynak:IHA