Beyoğlu'nda CHP'nin Adayı ÖDP Başkanı Rizeli Taş. Taş'ın Rakibi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Rizeli Yıldız

Beyoğlu'nda CHP'nin Adayı ÖDP Başkanı Rizeli Taş. Taş'ın Rakibi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Rizeli Yıldız
İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yine Rizeli iki isim belediye başkanlığı için yarışacak. CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı ÖDP Başkanı Rizeli Alper Taş oldu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanı Rize Pazarlı Alper Taş, CHP’den Beyoğlu Belediye Başkan Adayı oldu. Taş’ın AK Parti’deki rakibi hemşehrisi olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olan Haydar Ali Yıldız.

2014 seçimlerinde AK Parti ve CHP’den Rizeli iki ismin belediye başkanı seçilebilmek için yarıştığı Beyoğlu Belediyesi için yine Rizeli iki siyasetçi belediye başkanı seçilebilmek için yarışacak. 2014 seçimlerini % 47,8 oy alan AK Parti adayı Ahmet Misbah Demircan kazanırken, rakibi hemşehrisi Aylin Kotil ise % 35 oyda kalmıştı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçiminde ise Ahmet Misbah Demircan yeniden aday gösterilmeyip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti adayının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olan Haydar Ali Yıldız olduğunu açıklamıştı.

Alper Taş kimdir?

Alper Taş 1967 yılında Rize'nin Pazar ilçesinin Subaşı köyünde doğdu. Pazar İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında çeşitli siyasi faaliyetler içerisinde yer aldı. Bunun yanında Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kurulmasında büyük rol oynadı. 21 haziran 2009'da yapılan ÖDP 6. olağan kongresinde genel başkanlık makamına getirildi. Öte yandan İstanbul İl Örgütü yöneticiliği, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.