Bihaber Genel Müdürden Bihaber Açıklama

Bihaber Genel Müdürden Bihaber Açıklama
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’ndan bir kez daha Allah rızası için bu konuda bir daha açıklama yapma dedirtecek türden açıklama geldi.

Çaykur çay eksperlerinin zor şartlarda günde 3 alım evine baktığı çay alım evlerinde kaliteli çay alımının yapılamayacağını, alım evlerini ziyaret etmediğinden buralarda yaşanan sıkıntıları bir türlü göremeyen Genel Müdür Sütlüoğlu, kaliteli çay için kaliteli ham maddenin olması gerektiğini kaydederek, “kaliteli ürün yapacaksan öncelikle hammaddenin kaliteli olması gerekir” dedi.

KALİTELİ ÇAYA PERSONEL EKSİKLİĞİ VE MATİÇALİ ENGELİ

KALİTELİ HAMMADDEYİ VE KALİTELİ ÇAYI, EKSİK PERSONELLE KONTROLSÜZ BİR ŞEKİLDE SAĞLAYAMAZSINIZ

Çaykur’a bağlı alım evlerinde personel eksikliğinden dolayı çayını kendi küreklemek zorunda bırakılan üreticilerden bazıları çayının alınmaması tehditine rağmen hakkını arayarak Çaykur personelinin yapması gereken kürekleme işini eksperle tartışmalarını sürdürerek yapmıyor. Alım evinde tek başına görev yapan eksper ise hem çay kontrolünün sağlanmasıyla çay alımını hem de kürekleme ve kayıt işlemlerini yapamayacağından yaş çay; kürekleme yapılmadan alım evinde toplu halde bırakılıyor. Havaların da sıcak oluşundan dolayı alım evinde toplu halde havasız kalan çay yanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıp kaliteli çay üretilmesinin önüne geçiliyor. Ayrıca, eksperlerin asıl görevlerini yapamadıklarından çay kontrolünü sağlayamamaları dolayısıyla çayın en büyük düşmanı olan yabancı ot (matiçali) de çaya olan benzerliği ve fabrikalardaki kıvırmalardan esnekliği dolayısıyla rahatça geçerek boya ve tat vermesi dolayısıyla da çayın tadını bozuyor. İşte tüm bunları göremeyen bihaber genel müdür hala daha kaliteli çay için kaliteli hammaddenin alımını sağlayacak personel eksikliğinin giderilmesi gerektiğini bir türlü göremezken; Genel Müdür Yardımcıları Dr.Turgay Turna, Süleyman Pınarbaş ve İşletme Üretim Daire Başkanı Sadullah Afacan ile birlikte, Arhavi, Kemalpaşa, Fındıklı, Ardeşen, Işıklı, Pazar ve Kirazlık Fabrikalarında incelemede bulunurken fabrika ziyaretlerinin sezon boyunca devam edeceğini ve eksik görülen konularda gerekenin yapılacağını belirterek; “Fabrikalarımızı gezmeye ve incelemeye devam ediyoruz. Bugün de doğu bölgemizdeki Hopa, Arhavi, Kemalpaşa, Fındıklı, Ardeşen, Işıklı, Pazar ve Kirazlık Fabrikalarımızı ziyaret ettik. Fabrikalarımızı denetliyoruz.  Hammaddenin kaliteli olup olmadığı bizim için çok önemli. Öncelikli olarak ona bakıyoruz ve tabii ki diğer hususlara da imalatla ilgili diğer konuları da inceliyoruz. Buna göre raporlarımızı arkadaşlarımızla beraber tutuyoruz.” dedi.

imdat-sutluoglu-fabrikada.jpg

Kaliteli üretim için kaliteli hammadde gerektiğini vurgulayan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu bu konuda hem ÇAYKUR çalışanlarının hem de üreticilerin bilinçli olmaları gerektiğini söyledi. Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Bu incelemelerimiz aralıksız devam edecek. Daha evvelde söylediğim gibi kalite olmazsa olmazımızdır. Kalite de ancak hammaddenin kaliteli olması ile mümkündür. Bunu ÇAYKUR çalışanlarının da idrak etmesi, üreticinin de idrar etmesi gerekiyor. Hammadde kaliteli olmazsa kalitesiz hammaddeden fabrikalarımızda kaliteli çay yapmamız hiç mümkün değil. Bunu mutlaka hep beraber sağlamak zorundayız.” dedi.