BİK Rize Yerel Gazetelerine Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

BİK Rize Yerel Gazetelerine Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü tarafından Rize’deki yerel gazetelere yönelik yapılacak denetimlerle ilgili online basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü Kontrol Hizmetleri ve İlan Hizmetleri ile Trabzon Şube Müdürlüğü tarafından Rize il genelindeki yerel gazetelere yönelik resmi ilan yayınlama hakkı ve denetimlerle ilgili Zoom uygulaması üzerinden online basın toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon Şube Müdürü Ali Nuhoğlu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya, BİK Genel Müdürlüğü Kontrol Hizmetleri Şefi Özer Elikoğlu ve İlan Hizmetleri Şefi Oytun Saatçi katıldı. Rize Olay Gazetesi’ni temsilen Ali Köroğlu ve 2 Mart Gazetesi’ni temsilen İbrahim Köroğlu’nun katılım sağladığı toplantıya il genelindeki 21 yerel gazetenin temsilcileri katıldı.

Kontrol Hizmetleri Şefi Elikoğlu, Rize Merkez ve ilçelerinde yayın hayatına devam eden gazetelerin Rize Valiliği bünyesinden BİK idaresine geçmesiyle birlikte ödev ve yükümlülüklerinde değişikliğe gidildiğini kaydederek, yerel gazetelerin teknik ve idari yönden nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında maddeler halinde açıklamalarda bulundu.

Rize’deki gazetelerin rutin denetimlerinin 2021 yılı Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirileceğini ifade eden Elikoğlu,  yerel gazetelerin üzerlerine düşen sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye gayret göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda Elikoğlu, ayrıca, sorulan soruları da cevaplandırdı.

Toplantıda, İlan Hizmetleri Şefi Saatçi de İlan Hizmetleri konusunda gazete temsilcilerine bilgilendirmede bulundu.

BİK Trabzon Şube Müdürü Ali Nuhoğlu ise 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle BİK görev alanına dahil edilen Rize’deki gazetelerle hafta sonu ve mesai saatleri harici de olmak üzere her zaman bilgi paylaşımı içinde bulunduklarını belirterek kurum olarak her türlü bilgiyi paylaştıklarını ifade etti.

Hatırlanacağı üzere 1 Ekim 2020 tarihine kadar Rize Valiliği kontrol alanında bulunan yerel gazeteler, bu tarih itibariyle Basın İlan Kurumu idaresine geçmiş ve genel müdürlüğe bağlı Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürlüğü idare alanında yer almaya başlamıştı.

bik-rize-yerel-gazetelerine-bilgilendirme-toplantisi-duzenledi.jpg