Bilecik Belediyespor Bölgesel Lig Hazırlıklarına Başlıyor

Bilecik Belediyespor Bölgesel Lig Hazırlıklarına Başlıyor
Türkiye Basketbol 3. Lig (TB3L)'den Bölgesel Lig'e düşen Bilecik Belediyespor baş antrenörü Yeşer Karabulut, TB3L kendileri için bir şans olduğunu ve...

Türkiye Basketbol 3. Lig (TB3L)'den Bölgesel Lig'e düşen Bilecik Belediyespor baş antrenörü Yeşer Karabulut, TB3L kendileri için bir şans olduğunu ve bu şansı iyi değerlendiremediklerini söyledi

Baş antrenör Yeşer Karabulut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene gerçekten çok zor geçtiğini ve kendilerinin istemediği sonuçlar alarak bir alt lige düştüklerini belirtti. Karabulut, "Tabi çok zor bir ligdi TB3L. Biz bu üst lige çıktığımızda ilk defa tecrübesini yaşadık ve tecrübesizlikten dolayı bir alt lige düştük. Bu lig düşündüğümüzün çok üstünde bütçeler, düşündüğümüzün çok üstünde takımlar yer aldılar. Tabi bu da bizi oldukça zorladı. Oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdik. Mücadele ettik, az da olsa maçlar kazandık. Burada çok iyi takımları Bilecik'e izlettirdik ve çok iyi mücadeleler sergiledik. Ama tabi ki o zamanda söylemiştim size. Bu zamanda söylüyorum. Yukarıya doğru çıktıkça, ligler yükseldikçe bütçeler ve paralar konuşmaya başlıyor. Biz Bilecik Belediyesi sayın Başkan Selim Yağcı'nın bize vermiş olduğu destekle devam ediyoruz bildiğiniz gibi. Şehrimizin aslında sadece bizim basketbol takımına değil, şehirlerimizin bütün takımlarına futbolda da mücadele eden takımlarına şehrimizin sanayicilerinin, iş adamlarının ve önemli kuruluşların destek olması gerekiyor. Bize de aynı şekilde. Tabi onlarında mutlaka kendilerine göre planlamaları vardır ama onların da desteğiyle büyüyecektir. Bugün Türkiye'de spor yükseliyor. Biz geçen sene zor bir seneyi geride bıraktık. İstediğimiz yerde tamamlayamadık belki ama bizim için tecrübe oldu. Çok şeyler öğrendik. Evet, üzüldük sporun içerisinde her zaman kazanmak yok. Çok kaybettik geçen sene ama bu seneyi geçtiğimiz sezondan aldığımız derslerle yeni sezonun planlamasına başlıyoruz" dedi.

GEÇEN SENE TB3L'DE NEDEN BARINAMADI BİLECİK BELEDİYESPOR?

Kötü gidişat aslında sene başındaki planlamayla başladığını ifade eden Karabulut sözlerine şöyle devam etti.

"Özgüven biliyorsunuz sporun en önemli hayatta insanların en önemli eksikliği özgüven. Biz tabi sezon başında istediğimiz kadroyu oluşturamadık. Bizim belirlediğimiz bütçenin 3'te 1'i oranında bir takım yaptık. Biz ligde kalmanın 3 aşağı 5 yukarı değerlerini biliyorduk, tahmin ediyorduk ama bizim sunduğumuzun 3'te 1'ini alabildik. Tabi bizim 3'te 1'inde kadro yapmamız bizi birazcık sıkıntılara soktu. Tabi sezona iyi başlayamadık. Arka arkaya aldığımız mağlubiyetler takımın direncini kırdı. Şimdi çok kolay değil takım böyle giderken düzeltebilmek. Ve tabi kadroda geniş kadrolar yapmam gerekiyor. Kötü bir oyuncu var, sakatlandığı ve oynamayacağı zaman oynayabileceği kadrolar yapmak lazım. Çünkü lig kaliteli. Bizim az kısıtlı bir rotasyonumuz var, oyuncu rotasyonumuz var. Bizde tabi sezon içerisinde yorulmalar, sezon içerisinde direnç kırıklıkları hani mesela diyelim ki büyük takımlar 13,14, 15 iyi oyuncuyla oynuyorlar kötü formada bir oyuncu varsa onu kenara çekiyorlar. Forma rekabeti artıyor bizde onlar yoktu. O da bizim çok direncimizi kırdı. İnsan ister istemez o psikolojiye giriyor. Hem kaybediyoruz, yine mi yenileceğiz falan filan biz sporcularımıza verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Ufak tefek sıkıntılar olsa da ama birazcık ta gücümüz ölçüsünde devam ettik diye söyleyebiliriz."

"BİZİM BÖLGESEL LİGDE ŞAMPİYON OLMA ŞANSIMIZ ÇOK DÜŞÜK"

Bir daha Bilecik Belediyespor'un TB3L'e çıkmasının çok zor olduğunu söyleyen Karabulut, "Şuan dürüst konuşmak gerekirse TB3L çıkmak çok zor. Çünkü bir üst lige çıkmak demek o ligi şampiyon olarak bitirmek demek. Şampiyon olacaksınız ki bir üst lige çıkacaksınız. Bizim Bölgesel Lig'de şampiyon olma ihtimalimiz çok düşük. Geçen sene ben size sezonun başında söylemiştim. Bir önceki sezon geçen sene başlamadan biz piyango bileti gibi bir şey yakalamıştık. Biz TB3L'i yeni kurulduğu için ve ilk 16 takımın içinde olduğumuz için bu lige alınmıştık. Biz Bölgesel Lig'de şampiyon olmamıştık. Hatta ben sezonun ortasında maçlar devam ederken 3-5 maç mağlup olduğumuz zaman daha Bilecik hangi ligde olduğunu anlayamadı demiştim. Gerçekten biz anlayana kadar ligden düştük zaten. O yüzden çıkma ihtimalimiz elbette var, yok değil spordur bu. Her şey yolunda gider çok iyi bir takım havası yakalarsınız. Az bütçelerle de bazen iyi şeyler olur. Ama bu mükemmel şeyler olmaz, iyi şeyler olur. Düşük bütçelerle sporda iyi şeyler yapabilirsiniz. Takım arkadaşlığını, dostluğu, o ruhu yakalarsınız ve başarılı olursunuz ama bir yere kadar. Ben oraları bir daha görür müyüz açıkçası inşallah görürüz diye düşünüyorum ama biraz zor görüyorum" dedi.

"BİZ BÖLGESEL LİGDE İYİ BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ"

Bu sene maalesef Bölgesel Lig'de mücadele edeceklerini ve bu ligde ellerinden geleni yapacaklarını belirten Karabulut sözlerine şöyle devam etti.

"Şimdi biz yola devam diyoruz. Zaten 2005'de kulüp kurulduğu zaman basketbolda kalıcı olmak, basketbolda bir çizgimiz olsun. Alt yapıdan oyuncularımız var. 2-3 tanesini yine A takımına dahil ediyoruz. Genç çocuklarımız var burada Üniversiteyi kazanıp giden gençlerimiz var. Bizim buradaki kuruluş gayemiz Bilecik gençliğindeki çocuklarımıza hafta sonları bir etkinlik yapabilmek, ailelerimize güzel bir basketbol izletebilmek ve bu varlık noktasında Sayın Başkanımız Selim Yağcı'nın da dediği gibi biz yola devam ediyoruz. O yüzden maçlar, organizasyon ve heyecan devam edecek. Biz bölgesel ligde iyi bir takım oluşturacağız. Genç, koşan, mücadele eden ve seyirciye zevk veren bir takım oluşturup bölgesel ligde iddialı olmak. Bölgesel ligde onlara güzel, heyecanlı maçlar izlettirmek amacımız. Yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra kura çekimi yapılacak. Bizde sizleri bilgilendireceğiz. Zaten sürekli sizinle irtibat halindeyiz. Grubumuz belli olacak. Yaklaşık Eylül ayının sonuna doğru da ligimiz başlayacak. Salon konusuna gelince tabi şuan ilimizde 2 salon var. Aşağıda büyük salon var onun eksiklikleri vardı ama giderilecek. Geçen sene 1 veya 2 tane maç oynayabildik orada. Gerçekten çok güzel bir salon. Ambiyansı çok hoş ama ısınma sorunları var. Ama taraftarın oraya ulaşması sıkıntısı oluyor. Şuan oranın yolları yapılıyor herhalde. Hızlı tren ve garaj bitiyor. Herhalde hızlı tren ve garaj tamamlanınca oraya gidiş, geliş de kolay olacak. Ama ambiyans açısından içerideki sunum ve salonun kalitesi açısından güzel bir salon. Buradaki kapalı spor salonumuzda çok güzel bir tadilat görmüş, yenilenmiş. Soyunma odaları, tribünler, koltuklar, basın tribünü, şeref tribünü. Sizde basın olarak bunları dile getirdiniz. Sizlerin de teşviklerinizle salon bir tadilat görmüş, çok güzel olmuş salon. Son rötuşlar yapılıyordu ben geçen uğradığımda. Herhalde her iki salonu da kullanacağız. Ama sezon başladığında yine sizinle bir araya geliriz, bir basın toplantısı yaparız. Daha böyle ayrıntılı hangi salonda oynayacağız, rakiplerimizin kimler olduğunu biraz daha ortaya koyarız. Transferleri de gerçekleştirelim".

TRANSFER VAR MI ŞU ANDA?

Geçen seneden kadrolarında tutmayı istedikleri oyucular olduğunu söyleyen Karabulut, sözlerine şöyle son verdi.

"Bunlar bizim evlatlarımız gibi. Biz başarıyı yaşarken de bir aradaydık bu çocuklarımızla. Soyunma odasına girdik, sarıldık sevindik. O zaman 3'üncü lige çıkmıştık. İlk 20 takımın arasına kalmıştık. O da başarıydı bizim için. Kalamayan takımlar vardı çünkü. Geçen sene kötü bir sezon geçirdik. Biz hiç kimseye sırtımızı dönmedik bugüne kadar yine onlara dönmeyeceğiz. İstediğimiz oyuncular var. Bugün geçen sene kadromuzda yer alan Cemal, Özer, Saday gibi oyuncularımız bizimle yola devam edecekler. Büyük oranda görüşmelerimiz var. Bazı isimler de var takım içerisinde inşallah kalırlar kalmazlar. Onların da kendi kararları. Bazı oyunculardan transfer teklifleri alıyorlar, gitmek istiyorlar haliyle. Biz bir alt lige düştük. Bir üst ligde oynama şansı olanlar var aralarında. Bizim de tabi onlara ne olur kalın deme şansımız yok. Herkesin bir kariyer planlaması var. İnşallah iyi bir takım yapacağız. Sağdan soldan transfer çalışmalarımız, gözlemlediğimiz geçen sene bizimle çalışan Yusuf hoca bölgesel ligin finallerini izlemeye gitti. Bolu'da oynandı maçlar. Bana bir rapor verdi. Oradan transferlerle ilgili almamız gereken oyuncular listesi gibi bir listemiz var kendi aramızda. 1-2 tanesiyle temasa geçtik. Bütçemiz doğrultusunda tabi hareket edebileceğiz. İnşallah iyi bir kadro. Çünkü biliyorsunuz çok limitsiz ve yüksek bütçelerimiz yok. Elimizde az bir miktar bizi ayakta tutabilecek kadar bütçelerimiz var. Onu en iyi şekilde kullanıp, en iyi takımı oluşturmaya çalışacağız inşallah."

Bilecik Belediyespor Bölgesel Lig Hazırlıklarına Başlıyor

Bilecik Belediyespor Bölgesel Lig Hazırlıklarına Başlıyor

Kaynak:IHA