Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Rize'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Rize'de
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısında iş adamları ve oda üyeleriyle bir araya geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Biz şu anda 16-17. ekonomiden 10'ncu sıralara ve bunun altına inmek istiyorsak yapmamız gereken şey gayrisafi hasılayı büyütmek." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yatırımlarını, başlatmış olduğu projeleri ve uygulamaları yerinde görmeye çalıştıklarını anlatan Aslan, ayrıca problemleri tespit ederek görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefine uzun bir zaman kalmadığını anımsatan Aslan, "Ekonomik göstergelere baktığınızda dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi diyoruz. Hepimizin artık ezberine almış olduğu bir şey. Ezberine almak sadece sözle yetmiyor. Ezberine almak bunun gereklerini yerine getirmek sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. Eğer biz şu anda 16-17. ekonomiden 10'ncu sıralara ve bunun altına inmek istiyorsak yapmamız gereken şey gayrisafi hasılayı büyütmek." ifadelerini kullandı.

bilim,-sanayi-ve-teknoloji-bakanligi-mustesari-ersan-aslan-rize-de.jpg

Gayrisafi hasılasının büyümesinin yanı sıra yapılması gerekenleri de sıralayan Aslan, şöyle devam etti: "Bunu büyütürken de o büyüklük içinde ihracata konu olan ürünlerde kilogram başına 1- 2 dolarlardan 4-5 dolarlara çıkarmak. Şu an hangi sektörde olursa olsun 24 imalat sektörünün bütün üretmiş oldukları ürünlerini bulunmuş oldukları noktadan bir iki basamak yukarılara çıkarmak. Cebimizde bulunan 11 bin doları 25 bin dolarlara çıkarmak. Şu anda 122 bin civarında olan tam zamanlı eş değer Ar-Ge personel sayını da 300 bine çıkarmak. 81 ile böldüğünüzde her ile düşen bir pay var. Bu payı alırken de 122 bini 300 bine çıkaracağız. 300 bine çıkarırken de hem ticaret ve sanayi erbabına iş düşüyor hem de üniversiteye görev düşüyor. Aynı zaman da kamuya görev düşüyor."

Toplantıya, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (RTSO) Şaban Aziz Karamehmetoğlu da katıldı. 

bilim,-sanayi-ve-teknoloji-bakanligi-mustesari-ersan-aslan-rizede.jpg