Bilime Eğlenceli Bakış

Bilime Eğlenceli Bakış
Avrupa'nın dört bir yanındaki 250 şehirde aynı anda düzenlenen Avrupa Araştırmacılar Gecesi'nin İzmir'deki etkinliklerine ev sahipliği yapan Yaşar Üniversitesi,...

Avrupa'nın dört bir yanındaki 250 şehirde aynı anda düzenlenen Avrupa Araştırmacılar Gecesi'nin İzmir'deki etkinliklerine ev sahipliği yapan Yaşar Üniversitesi, bilim severleri, farklı bilim alanlarında çalışan araştırmacılarla buluşturdu.

Halkı, özellikle gençleri, bilimle ve araştırmacılarla buluşturmayı hedefleyen Avrupa Araştırmacılar Gecesi etkinliklerinin Türkiye'de sadece iki üniversitenin düzenlemeye hak kazandığı etkinliklerin İzmir ayağına Yaşar Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 2 binin üzerinde öğrencinin katıldığı, "Bilim Herkesi Birleştirir" sloganıyla hazırlanan etkinlikler kapsamında, deneyler, sanattan enerjiye, kodlamadan robot yapımına kadar birçok konuda eğitimler ve çalıştaylar düzenlendi.

"Bilim herkesi birleştirir"

AB Ufuk 2020 Programı kapsamında Türkiye'den kabul edilen iki projeden biri olan Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği (AB) Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan "Bilim Herkesi Birleştirir" projesi kapsamında, her yaştan çocuk ve gençler, bilim ve bilim insanları ile buluşma fırsatı buldu.

Selçuk Yaşar Kampusu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen bilimsel öğrenci projelerinin sergilendiği, deneylerin yapıldığı, bilimsel gösterilerin sunulduğu, sanattan sinemaya bilim konulu sohbetlerin ve çalıştaylar gibi faaliyetlerin yapıldığı bir alana dönüştü. Üniversitede görev yapan yaklaşık 30 akademisyen ve araştırmacı, deneyimlerini paylaştı. Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim, "Kentin dört bir yanındaki okullardan gelen 2 binin üzerinde öğrenci ve katılımcılara; kodlama, sağlıklı beslenme, uygulamalı 3 boyutlu tarama teknolojileri ve prototip üretimi eğitimleri, oyun, kariyer yönetimi, takım çalışması, çizgi romanın dili atölyeleri, İngilizce öğretiminde sınıf içi etkinlikler, eğitimde genişletilmiş gerçeklik teknolojileri, akıllı bina teknolojileri, inovasyon, bilimde öncü kadınlar, gençler için AB fırsatları, sanat ve kültürün birleştirici gücü, sinemada bilim insanları, temiz enerji gibi konularda söyleşi ve konferanslar düzenlendi. Ayrıca, öğrenciler uygulamalı olarak teleskop ve robot yapımı atölyelerine de katıldı" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller, gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Bilim şenliği havasında gerçekleşti. Şimdiden yenilikçi fikirlere sahip ve inovatif iş kurma potansiyeli olan öğrencilerin olduğunu gördük. Çok gururlandık ve keyif aldık. İstanbul ve İzmir'de ortaklaşa düzenlenen etkinliklerin koordinasyonunu biz yaptık. Gelecek yıl yine Eylül ayının son haftasında daha da görkemli ve güzel bir etkinlik düzenlemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Konserlerle sona erdi

Etkinlikler kapsamında, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. 150'den fazla başvurunun yapıldığı yarışmada 30 eser sergilemeye değer görülürken 6 eser ise ödül kazandı. Etkinlikler, akşam yapılan Ancak ve Ancak gurubu ile Bedük'ün konseriyle sona erdi.

Yaşar Üniversitesi koordinatörlüğünde, İstanbul Valiliği, İzmir Valiliği, İzmir İl Milli eğitim Müdürlüğü, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Enstitüsü Derneği ortaklığıyla yürütülen "Bilim Herkesi Birleştirir" projesi, İzmir'in yanı sıra İstanbul'da da halkı bilim insanlarıyla bir araya getirdi. İstanbul'da gerçekleşen etkinliklere Valilik, kaymakamlıklar, belediyeler ve okullar destek verdi.

Bilime Eğlenceli Bakış

Bilime Eğlenceli Bakış

Kaynak:IHA