Bilirkişi Aslı Enveri’i Haklı Buldu

Bilirkişi Aslı Enveri’i Haklı Buldu
'Kış Güneşi" adlı dizide baş rol oynayan Aslı Enver, dizinin yurt dışı gelirinden pay alamadığı gerekçesiyle açtığı davada bilirkişi tarafından...

'Kış Güneşi" adlı dizide baş rol oynayan Aslı Enver, dizinin yurt dışı gelirinden pay alamadığı gerekçesiyle açtığı davada bilirkişi tarafından haklı bulundu.

Ünlü oyuncu Aslı Ever, Kış Güneşi adlı dizide baş rol oynadığı ve dizinin yurt dışı gelirlerinden pay alamadığı gerekçesiyle Endemol Medya şirketine açtığı 32 bin 533 TL alacak davasının görülmesine devam edildi. Enver'in haklı olup olmadığının tespiti için mahkeme dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi raporunda, , davalı Endemol Medya şirketinin ticari defterleri üzerine yaptığı incelemede, Aslı Enver'e 32 bin 533 TL borçlu olduğu belirtildi. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı.

"İCRA TAKİBİ DURDURULUNCA BU DAVAYI AÇTIK"

Dava dilekçesinde Aslı Enver'in avukatı İsmail Filiz, "Davacı ve davalı arasındaki sözleşme gereğince müvekkilimin "Kış Güneşi'adlı dizide baş rol oyuncusu olduğunu müvekkilinin dizinin 18. Bölümünde rolünü icra ettiğini ve bölüm ücretlerini aldığını ancak davalı dizinin yurtdışına satışı ile elde ettği gelirin brüt yüzde dördünü müvekkilime ödemesi gerektiğini, davalı yan tarafından müvekkilimin bağlı olduğu ajansa mail gönderildiğini ve bahse konu mailde Kış Güneşi dizisinin yurt dışına satıldığı ve müvekkilime KDV dahil 32 bin 533 TL ödeneceği belirtilerek makbuz kesip ödeneceği bildirildi. Endemol Medya defalarca ödeme yapacağını söylemesine rağmen ödeme yapmayınca İstanbul 4. İcra müdürlüğü kanalıyla 32 bin 533TL icra takibi başlattık. İcra takibi durdurulunca da bu davayı açtık. Gelirin payımıza düşen miktarını istiyoruz davamızın kabulüne karar verilsin" dedi

"DAVA SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLI BİR UYUŞMAZLIKTAN İBARETTİR"

Davalı avukatı Gamze Sanduraç Baykal ise "Taraflar arasındaki eser sözleşmesinden kaynaklanan gecikme ayıp fesih ve benzeri hususulara yönelik uyuşmazlıklarda, çözüm yerinin genel mahkemeler olduğunu davacının FSEK'te yer alan ve fikri mülkiyet hakkı ile hak sahipliğinden kaynaklı herhangi bir iddiasının bulunmadığını, davanın sözleşmeden kaynaklı bir uyuşmazlıktan ibaret olduğunu beyan ederek davanın görevsizlik nedeniyle usulden reddine karar verilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilirkişi raporunda ise davalı Endemol Medya şirketinin ticari defterleri üzerine yapılan incelemede, şirketin Aslı Enver'e 32 bin 533 TL borçlu olduğu yönünde görüş bildirildi.

Duruşma dosya eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak:IHA