Bingöl’de 1 Terörist Yakalandı

Bingöl’de 1 Terörist Yakalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında bir PKK terör örgütü mensubu ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında bir PKK terör örgütü mensubu ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. PKK'ya yardım yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bingöl 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından Genç ilçesi Yeniyazı bölgesinde "Şehit Piyade Uzman Çavuş Kerim üye-24" operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Heltepe bölgesinde yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında 1 bölücü terör örgütü mensubunun sağ olarak ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, "Bölgede devam eden operasyon faaliyetinde 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet el bombası, 1 adet rpg-7 roketatar, 3 adet rpg-7 roketatar mühimmatı, 1 adet tabanca, 1 adet telsiz, 3 adet büyük tüp, 6 adet sırt çantası, bol miktarda kuru erzak ele geçirilmiştir" denildi.

Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen 9 şahsın gözaltına alındığı ve bunlardan 2'sinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

Bingöl’de 1 Terörist Yakalandı

Bingöl’de 1 Terörist Yakalandı

Kaynak:IHA