Bir elinde Kur'an bir elinde konyak

Bir elinde Kur'an bir elinde konyak
Ahmet Hakan'a ağır sözler..

Ünlü piyanist Fazıl Say ''Yalnızlık Kederi'' isimli ikinci kitabında, gazeteci Ahmet Hakan'ı topa tuttu.

ESKİ TARİKATÇI YENİ KOMÜNİST Mİ

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ''Yalnızlık Kederi'' isimli ikinci kitabında, gazeteci Ahmet Hakan'ı topa tuttu. Say, ''Mesela bir Ahmet Hakan vardır, Hürriyet yazarı... Zekidir, siyasi tespitleri akıcıdır... Bizim sokakta oturur, ara sıra karşılaşırız, sohbet ederiz. Tuhaftır ama, bu adama güvenemezsiniz. Ne olduğunu bilmezsin, asla anlamazsın. Eski bir tarikatçı, yeni bir komünist mi ? Yoksa ikisi birden mi ? Yoksa hiçbiri mi ?'' diye yazdı.

Fazıl Say'ın yeni kitabının, Ahmet Hakan'ın da çalıştığı Hürriyet'in kitap grubu, Doğan Kitap tarafından yayınlanması da dikkat çekti. Kitabında müzik üzerine yazılara ağırlık veren Fazıl Say, Zeki Müren ve Aşık Veysel başta olmak üzere, gazeteci Zeynep Oral, müzisyen Güvenç Dağüstün ile şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok'un yazı ve görüşlerinden de alıntılar yaptı.

BİR ELİNDE KURAN, BİR ELİNDE KONYAK

Fazıl Say kitabında Ahmet Hakan'ı sert ifadelerle eleştirirken, ''Bir elinde konyak, bir elinde kuran'' dedi ve şunları yazdı: "Eski bir radikal İslamcıdır. AKP'yi kuran Akıncılar'dan gelmedir. Hiç konuşmadık kendisiyle İslamcılık meselelerini... Belki hala öyledir.... Hem laik, hem İslamcı... Varsa tabii öyle bir şey. Orhan Veli'nin 'Bir Elinde Cımbız Bir Elinde Ayna' dizesi misali... Ahmet Hakan'ın da bir elinde konyak, diğerinde Kuran...Çünkü o içkisiyle, kadınıyla, oturmayı seçtiği mahallesiyle, belli ki "laik" anlayışın içindedir. Günahkar mıdır yani ? Eski ortamına dönse af dilemesi mi gerekir?

Kitabın kapak tanıtımında ise '''Dünyanın dört bir yanında yüzlerce konser veren, sayısız ödül kazanan, eğitmenlik yapan Fazıl Say, yaşayan en ünlü piyanistlerden biri. Mozart, Beethoven, Haydn, Bach, Stravinsky gibi bestecilerin eserlerini yorumladığı sıra dışı performansları bir yana, yaşadığı toprakların müziğinden ve kültüründen esinlendiği oratoryoları ve konçertolarıyla da dünya klasik müzik repertuarında yer edinmiş bir dünya sanatçısı Say. Ancak piyanistliği ve besteciliği kadar düşünceleriyle de gündemde..'' denildi. Fazıl Say'ın ikinci kitabı ''Yalnızlık Kederi'' 178 sayfadan oluşuyor.