Bir Fidandan 22 Koçan Mısır

Bir Fidandan 22 Koçan Mısır
Rize'nin Pazar ilçesinde bir kişinin bahçesinde yetişen bir fidandan 20 koçan mısır elde edildi.

İlçeye bağlı Kocaköprü köyünde yaşayan Yusuf Atar, yaptığı açıklamada, güvercinler için yol kenarına döktüğü mısır tanelerinden birinin büyüyerek fidan olduğunu ve bu fidandan 22 koçan mısır elde ettiklerini belirtti.

Bugüne kadar böyle bir durum yaşamadıklarını ifade eden Atar, ''Eşimin kullanmadığı mısır tanelerini, güvercinler için yol kenarına dökerim. İlk kez bir mısır tanesinin filizlenerek büyüdüğünü gördüm. Ancak esas şaşkınlığım, mısırın birçok koçan vermesiyle başladı. Mısır, tam 22 tane koçan çıkardı. Bazıları döküldü. Ancak şu anda da 2 tane yeni koçan püskül verdi ve büyümeye başladı'' dedi.

Mısır fidanını incelemek üzere köye giden Rize Üniversitesi Pazar Meslek Yüksekokulu Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akbulut, üründen örnekler aldı.

Mısır tanelerinin üniversitede inceleneceğini kaydeden Akbulut, ''Rize Üniversitesi olarak Yusuf beyin tarlasında yetişen mısırı incelemek için buraya geldik. Pazar Meslek Yüksekokulumuzda bununla ilgili detaylı çalışma yapacağız. Tohumları incelemeye alacağız. Belki de ilerde Türkiye'de bu tohumlardan yaygınlaştırılıp ülkemizdeki mısır verimini artırmak mümkün olacak. Verim açısından çok çarpıcı, incelenmesi gereken bir ürün. Biz öncelikle kendi seralarımızda tohumları üretip inceleyeceğiz. Arazimizde de deneme imkanı bulacağız'' diye konuştu.