Bir, İki, Üç TUR YETMEZ...

Bir, İki, Üç TUR YETMEZ...
UEFA Avrupa Ligi'nde 4 takımımız bu gece kader 90 dakikalarına çıkıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor play-off turu rövanş maçlarına rakipleri karşısına tur için çıkacak.

Takımlarımız içinde en rahat ekip Beşiktaş. Karakartal, 2-0'ın rövanşına Finlandiya'nın HJK takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Galatasaray, Ali Sami Yen'de 2-2 berabere kaldığı Ukrayna'nın Karpaty Lviv ekibiyle deplasmanda galibiyet ve tur arayacak. Trabzonspor ise Anfield Road'da 1-0 yenildiği Liverpool'ı Avni Aker'de ağırlayacak. Fenerbahçe ise Yunanistan'da 1-0 yenildiği maçta PAOK ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Tur atlayan takımlar UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya hak kazanacak.

FENERBAHÇE-PAOK

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Yunanistan'ın PAOK takımıyla bugün İstanbul'da karşılaşacak Fenerbahçe, Kadıköy'de kendi saha ve seyircisi önünde tur atlamak istiyor. 21.45'de başlayacak D-Smart 42. Kanal'dan naklen yayınlanacak. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacak mücadelede İtalya Futbol Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento düdük çalacak.

Selanik'te yapılan ilk maçta rakibine 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, rövanşta taraftarının desteğiyle rakibini 2 farklı skorla yenerek, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı hedefliyor.Fenerbahçe'nin tur atlaması için rakibini 2 ya da daha üstünde farklı skorla yenmesi gerekiyor. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle biterse uzatmaya gidecek, sarı-lacivertlilerin diğer 1 farklı galibiyetlerinde veya beraberlikte ise PAOK, turu geçen takım olacak.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Mert Günok (Volkan Demirel) - Gökhan Gönül, İlhan, Lugano, Andre Santos - Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Stoch - Alex,Niang

PAOK: Kresic - Boussaidi, Malezas, Contreras - Pablo Garcia, Fotakis, Lino, Ivic, Salpingidis - Muslimovic, Vieirinha

--------------------------------

KARPATY LVIV-GALATASARAY

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında bu gece deplasmanda Ukrayna temsilcisi Karpaty ile karşı karşıya gelecek.Lviv kentindeki Ukrayna Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak maç D- Smart 43. Kanal'dan yayınlanacak ve karşılaşmayı Alman hakem Thorsten Kinhöfer yönetecek.

İstanbul'daki ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Galatasaray, yarınki rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra 2-2'nin üstündeki gollü beraberliklerde turu geçecek. Karşılaşmada normal süre 2-2 berabere biterse uzatma bölümüne geçilecek. Uzatmada da aynı skor değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Karpaty ise her türlü galibiyetin yanı sıra 0-0 ve 1-1'lik beraberliklerde bile gruplara kalacak.

MUHTEMEL 11'LER

KARPATY LVIV: Tlumak- Milosevic, Fedetskiy, Checher, Avelar - Tkachuk, Kozhanov, Khudobyak, Golodyuk - Zenjov, Kuznetsov

GALATASARAY: Ufuk - Ali Turan, Neill, Servet, Hakan - Mustafa, Ayhan, Barış, Arda, Serdar Özkan - Baros

-------------------------------------

TRABZONSPOR - LIVERPOOL

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş mücadelesinde ilk maçta 1-0 mağlup olduğu İngiliz ekibi Liverpool'u ağırlayacak. Saat 20.30'da Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek yönetecek. Karşılaşma D-Smart 101. kanal'da yayınlanacak. Karadeniz ekibinde Glowacki ve Engin Baytar sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyecek. Trabzonspor'da ayrıca Umut Bulut'ta kadrodan çıkarıldı.

Bordo-mavilil takım, Liverpool karşısında turu geçmesi halinde Aston Villa'dan  sonra ikinci kez bir İngiliz takımını eleyecek ve tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmış olacak. Bordo-mavililerin tur atlaması için rakibini 2 ya da daha üstünde farklı skorla yenmesi gerekiyor. Karşılaşma Karadeniz ekibinin 1-0'lık üstünlüğüyle biterse uzatmaya gidecek, Bordo mavililerin diğer 1 farklı galibiyetlerinde veya beraberlikte ise Liverpool, turu geçen takım olacak.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR: Onur - Serkan, Giray, Egemen, Cale - Ceyhun, Selçuk, Colman, Yattara - Teofilo

LIVERPOOL: Reina - Glen Johnson, Carragher, Skrtel, Aurelio - Poulsen, Leiva, Kuyt, Jovanovic (Joe Cole) - Babel, N'Gog

----------------------

HJK HELSINKI - BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında bugün deplasmanda Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki ile karşı karşıya gelecek.Başkent Helsinki'deki Finnair Stadı'nda TSİ 19.45'te başlayacak maçı Danimarkalı hakem Peter Rasmussen yönetecek. Finlandiya'daki karşılaşma D-Smart 43. Kanalda yayınlanacak.

İstanbul'da yapılan maçı 2-0 kazanan Beşiktaş, bugünkü rövanşta her türlü galibiyet ve beraberliklerin yanı sıra, 1-0 mağlubiyet ve gollü 2 farklı yenilgiler halinde bile play-off turuna yükselecek. Finlandiya takımının 2-0 galibiyeti halinde maç uzatmaya gidecek, uzatmada sonuç değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. HJK Helsinki'nin turu geçebilmesi için rövanşta Beşiktaş'ı 3 farklı skorla yenmesi gerekiyor.

MUHTEMEL 11'LER

HJK HELSINKI: Wallen - De Mattia, Kansikas, Magnusson, Ojala - Fowler, Sorsa, Bah, Rafinha - Westö, Pelvas

BEŞİKTAŞ: Cenk - Ekrem, Zapotocny, Ferrari, İbrahim Üzülmez - Ernst, Necip, Hilbert, Tabata, Quaresma - Bobo.