Bir kadın sevdim savaştan soğudum

Bir kadın sevdim savaştan soğudum
Bir zamanlar Apo'nun sağ kolu olan Şemdin Sakık: Bir kadın sevdim savaştan soğudum..

Genel Kurmay Başkanlığı özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler tarafından 1998'de yakalanarak Türkiye'ye getirilen ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan "Parmaksız Zeki" kod adlı Şemdin Sakık, cezaevinde yeni bir kitap yazdı. "Şiddetin Sefaleti" isimli kitabında Sakık, 1992'den bu yana âşık olduğu PKK'lı sevgilisiyle ilgili itiraflarda bulundu.

BİR KADIN SEVDİM SAVAŞTAN SOĞUDUM
6922 Bir dönem PKK'nın yönetim kadrolarında da yer alan Sakık kitabında, her sabah uyandığında aklına ilk sevgilisinin geldiğini belirterek, halen Batman Cezaevi'nde tutuklu bulunan Laleş Çelikerden "hayatımın aşkı" diye söz etti. Sakık hayatını anlattığı kitabında sevgilisi Laleş için de "Bir kadın sevdim, savaştan soğudum" başlıklı bir bölüm açtı. Sakık hayatını Sakık sevgilisine aşk dolu şu edebi cümlelerle hitap etti:

ESANS SÜRÜYORUM
"Mübarek ismi Laleş'ti. ömrümün ve ertelenmiş var oluşumun miladı... Düş olamayacak kadar gerçek, gerçek olamayacak kadar düssel… Hem gerçeğimin kendisi, hem de düşlerimin prensesi… Vazgeçilmezim… Laleş Laleş Laleş!”

KADIN MI SAVAŞ MI
Aşık olduğı yıllarda "kadın mı savaş mı?" bocalaması yaşadığını yazan Sakık, Laleş ile birlikte esans ve kolonya sürmeye, şık giyinmeye ve müzik dinlemeye başladığını kaydetti. Aşkla beraber kendisindeki değişime ilişkin itiraflarda da bulunan Sakık. "Şık ve sivil giyiniyor, tarak ve ayna taşıyor, cımbız ve krem kullanıyor, kitap okuyor kitap yazıyordum” dedi.