Bir Kış Masalı: İkizdere

Bir Kış Masalı: İkizdere
Doğu Karadeniz, yemyeşil ormanlarıyla serin yaylalarıyla yazın alternatif tatilin adresi. Bölge, kış mevsiminde ise Peri Masalı tadında bir manzara ile karşınıza çıkıyor...

Kış sporlarını seven güzel ormanların süslediği dağları ve yaylaları gezmek isteyen ziyaretçiler için Doğu Karadeniz'in güzel ili Rize turistlerin son yıllardaki gözdesi oldu. Dağları, yaylaları, tertemiz dereleri, sevimli evleriyle Rize kış turizminin de önemli bir durağı Rize.

Karşılıklı yamaçlardan yükselen inanılmaz güzellikte gür ormanlar yer yer insanın gökyüzü ile bağlantısını keser. Doğanın birbirinden güzel zenginliklerinden hangisini takip edeceğinize karar vermekte zorlanırsınız. Yüksek yaylalarda bulutlar altınızda kalır kendinizi bulutların üzerinde hissedersiniz. Fotoğraf makinenizin deklanşörüne basmak için bir görüntü seçmeniz gerekmez zira objektiflerinize takılacak olan her şey bir kartpostal tadında olur.

Rize'deki belli başlı yaylalar İkizdere ilçesinde Anzer, Çağrankaya, Ovit, Varda, Gölyayla, Cimil; Çayeli'nde Hazende; Hemşin'de Ambarlı; Çamlıhemşin'de Ayder, Aşağı ve Yukarı Kavron, Elevit, Tirevit, Kale, Baş Yayla, Hacivarak, Palovit, Çaymakçur, Amlakit ve Samislat yaylalarıdır. Doğa gezileri, kış sporları, av ve olta balıkçılığı, dağ ve doğa yürüyüşleri, rafting, kaplıca meraklıların mutlaka görmesi gereken bir yer.

Rafting meraklılarının sık sık ziyaret ettiği bölge artık başka özelliklerile de meraklıları çekiyor. Rize’nin sınırları içerisinde yer alan Kaçkar Dağları’nda yapılan Heliski (Helikopter eşliğinde kayak) organizasyonları bütün dünyadan bu spora gönül verenleri İkizdere'ye çekiyor. Heliski olarak bili nen helikopterli kayak sporu için hazırlıkları başladılar. Sporcular, uzman kayakçılar tarafından uygun parkurların belirlenerek yapılıyor.

Termal turizm de bölgenin gelişen ve dikkat çeken güzelliklerinden. Dünyanın en iyi 5 termal suyundan birine sahip İkizdere artık dünya standartlarında tesislere de sahip. Termal turizmin de bu bölgede geliştiğini belirten Karadenizin en büyük Thermal tesisi olan Ridos Termal Otel& Spa'nın sahibi Kasım Ekşi, "Rize, zengin ormanları, krater gölleri, coşkun dereleri, kış sporları, av ve olta balıkçılığı, dağ ve doğa yürüyüşleri, rafting, şifalı suları, yöresel yemekleri gibi değerleri ile önemli bir potansiyel oluşturur. Kış aylarında ise bu güzellikler kar ile daha farklı bir boyut kazanıyor.'' dedi.