Bir Rizeli Klasiği Daha!

Bir Rizeli Klasiği Daha!
Rizeli vatandaşların pratik zekasını bilmeyen yoktur. İşte Rizeli’nin pratik zekasına yeni bir örnek daha…

Rize’de kalorifer tesisatı işleriyle uğraşan ve esnaflık yapan Muhammet Koyuncu, kalorifer borusu döşemek için gittiği evlerin kalorifer borularını döşedikten sonra artan parçalardan çocuklar için sandalye yaparak hem kendisinin hem de yakınlarının ihtiyacını giderdi.

muhammet-koyuncu-plastik-kalorifer-borusundan-sandalye-yapti-2.jpg

Kalabalık bir aileye sahip olduklarını ve ailenin tüm bireylerinin bir araya geldiklerinde çocukların oturacak sandalyesi olmadığından ayakta kaldıklarını ifade eden Koyuncu, bu duruma son vermek için kalorifer borusu döşediği evlerde artan plastik boru parçalarını atmayıp, çocuklar için sandalye yapımında değerlendirmek istediğini ve bu şekilde oturma sorununu çözmek istediğini kaydetti.

muhammet-koyuncu.jpg

Koyuncu, yaptığı açıklamada, “Ailenin tüm bireyleri bir araya geldiğimizde yeğenlerim ya ayakta kalıyordu ya da kapıda oturmak zorunda kalıyordu. Bu sorunu nasıl giderebileceğimizi düşünürken aklımıza işyerinde kalorifer tesisatında kullandığımız plastik borular geldi. Evlerde döşediğimiz borulardan artan parçaları henüz atmamış ve biriktiriyorduk. O parçaları mini sandalye yapımında değerlendirebiliriz diye düşündük. İlk yapımda biraz dengesiz olmuştu ve sandalye sendeliyordu. Ancak daha sonra bunu ölçümle yaparak sandalyeleri sendelemeden oturulabilecek hale getirdik. Artık ailecek bir araya geldiğimizde çocuklar ne kapıda kalmak zorunda kalıyor ne de ayakta beklemek zorunda kalıyor. Hatta sandalyemizi gören teyzemiz kendisi de bizden bu şekilde istekte bulununca biz onun da ihtiyacını diğer parçalardan giderdikten sonra bu kez teyzemiz kendisi yapmaya başladı.” dedi.

muhammet-koyuncu-plastik-kalorifer-borusundan-sandalye-yapti-3.jpg

Koyuncu’dan mini sandalyelerden tedarik eden Emine Koyuncu ise sandalyeyi aldıktan sonra evinde oturacak bölümünü kendisinin ördüğünü ifade ederek, sandalyeyi iskemleye dönüştürdüğünü ve bu iskemleleri torunlarına hediye ettiğini söyledi.

muhammet-koyuncu-plastik-kalorifer-borusundan-sandalye-yapti-1.jpg