Bir tuşla ticaret devri

Bir tuşla ticaret devri
Üyeler arasındaki ticaretin gelişmesi ve üyelerinin ticaret hacimlerinin artırılması için çalışmalara hız veren MÜSİAD, bilgi toplumuna dönüşü de göz önüne alarak, 3.000’i aşkın üyesinin 15.000’e yakın firmasını e-musiad çatısı altında buluşturdu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyelerine yönelik çalışmalarına bir yenisini daha www.e-musiad.com sitesini açarak gerçekleştirdi. Bir yıla yakın bir çalışma sonucu faaliyete geçen site ile üyeler arasında ticaretin gelişmesi hedefleniyor. Sitede üye şirketlere ait ürünler, görseller, iletişim bilgileri ve faaliyet alanlarına göre ticari bilgiler yer alıyor.  Ücretsiz olarak hizmet verecek olan www.e-musiad.com sitesinde üye bilgilerinin yanı sıra insan kaynakları, ihaleler, mal alım satımlarını içeren ilanlar bölümleri de üyelerin hizmetine açıldı.

MÜSİAD üyesi olmayan kullanıcılar ise sistemi kısıtlı yetkilerle kullanabilmekle birlikte MÜSİAD üyelerinden mal talebinden bulunmak ve diğer üyelerle sağlıklı bir iletişim kurmak için siteye üye olabilecekler. Böylelikle dünyanın en ucra köşesinden MÜSİAD üyelerine bir tuşla ulaşılabilecek.

Kullanışlı ve dinamik yapısıyla örnek olacak

Google mantığı üzerinden kurgulanan e-musiad sitesinde isim, şehir, bölge, ürün ve sektör bilgileri gibi her kelime üzerinden arama yapmanın mümkün. Site, kullanışlı ve dinamik bir yapısı ile Türkiye’nin herhangi bir tarafındaki MÜSİAD üyesinin bir başka MÜSİAD üyesiyle sanal platformda buluşmasını sağlaması ve ilk defa bir Sivil Toplum Örgütü’nün bu çalışmayı yapması açısından oldukça dikkat çekici olmakla birlikte, diğer iş dünyası örgütlerine de örnek olacak.

İngilizce ve Arapça’sı yakın zamanda hizmete girecek

Özellikle Afro-Avrasya ile Arap ülkelerinde Türk işadamlarının ve üyelerinin ticari faaliyetlerinin gelişmesi noktasında önemli çabalar sergileyen MÜSİAD, e-musiad’ın İngilizce ve Arapça sürümünü de kısa zamanda kullanıcıların hizmetine açacak.