Bir Ziyaretten Ötesi...

Bir Ziyaretten Ötesi...
Lojistik Merkezi, Ayder Kış Sporları Merkezi ve Yeşil Yol gibi Rize açısından büyük bir öneme sahip projelerde öncü olan İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi ile 2014 yılı bütçesine emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Özel İdaresi 2014 yılı bütçesinin belirlendiği kasım aylık toplantılarının ardından İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığında devam eden İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantılarının ikinci birleşimine Vali Nurullah Çakır’ın yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ve İl Özel İdaresi Birim Müdürleri katıldı.

Vali Nurullah Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, bütçenin belirlenmesinin sadece bürokrasinin işi olmadığını; meclis başkanı, meclis komisyonları ve meclis genel kurulunun özverili çalışmaları ile birim müdürlerinin görüşleri çerçevesinde şekillendirildiğini söyledi.

vali-cakir’dan-il-genel-meclisi’ne-ziyaret-1.jpg

Yerel yönetimler anlamında özellikle son yıllarda İl Özel İdare ve Belediyelerin maddi kaynak ve karar organları bakımından oldukça güçlendiğini ifade eden Çakır, “hepimiz bulunduğumuz görevleri halkımız adına icra ediyoruz. Milletimizin geleceğini ipotek altına almadan bir sistem içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizdeki değişim rüzgarının ilimizde de yansımasını gördüğümüz dönemde İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin,  özellikle 2013 bütçesini ele aldığımızda kendi yetki alanlarının dışında birçok sosyal ve kültürel konunun içerisinde olduklarını görüyoruz. Özellikle Lojistik Merkezi, Ayder Kış Sporları Merkezi ve Yeşil Yol gibi ilimiz açısından büyük bir öneme sahip projelerde öncü olan İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi, turizmden sağlığa, spordan sanata birçok alanda da desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Bu vizyon çerçevesinde hazırlanan 2014 yılı bütçesine emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

vali-cakir’dan-il-genel-meclisi’ne-ziyaret-2.jpg

Meclis Başkanı Hakan Gültekin ise, toplantıda yaptığı konuşmada İl Özel İdaresi bütçesinin belirlendiği bir aylık süreçte İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi Birim Müdürleriyle yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

İl Genel Meclisince onaylanan 2014 yılı bütçesinin ocak ayından itibaren kullanılmaya başlanılacağını kaydeden Gültekin, konuşmasının devamında “İl Genel Meclisinde göreve geldiğimiz günden, bu güne kadar hazırladığımız bütçelerde hiçbir problem yaşamadık. Hayali olmayan, gerçekçi, uygulanabilecek, reel rakamlarla denk bütçeler hazırladık. Bu kapsamda 2014 yılı bütçemizin hazırlanmasına ve şekillendirilmesine katkı sağlayan başta Valimiz Nurullah Çakır olmak üzere Genel Sekreterimiz Ümit Hüseyin Güney’e, Meclis Üyelerimize, Birim Müdürlerimize ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Nurullah Çakır, toplantının ardından İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi Birim Müdürlerine yemek verdi.

vali-cakir’dan-il-genel-meclisi’ne-ziyaret.jpg