Birben, Seçimi Değerlendirdi. Rize MHP'yi Bağrına Bastı!

Birben, Seçimi Değerlendirdi. Rize MHP'yi Bağrına Bastı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 27. Dönem Rize Milletvekili Adayı Serkan Birben, MHP varsa bu ülkede huzurun olacağı, Türküm, Müslümanım diyerek gelişim ve değişim için, Ülke Yönetiminde MHP’nin olmasının şart olduğunu söyleyerek seçimleri değerlendirdi

 

MHP, 2007 Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayan Anayasa değişikliği ve 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe kalkışmasıyla Millet ve Devlet bekasının iflas edeceğini görmüştü. 15 Temmuz ihaneti; siyasetin dengelerini değiştirmiş, Partimize ve bize, Milli ve Ahlaki sorumluluk yüklemişti.

16 Nisan 2017 tarihinde; aziz Milletimiz Halkoylamasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kabul etmişti. Değişen rejim değil, Hükümet etme sistemi olacaktı. Güçlü Devlet, güçlü yönetim, demokraside istikrar ana gayemizdir. Yasama, Yürütme ve Yargı organları; kendi içinde daha güçlü, daha bağımsız ve denetlemenin daha etkin bir yapıya kavuşacaktır.

2023 vizyonuna Türkiye’yi ulaştırmak için, her türlü fitne odaklarına, iç ve dış düşmanlarımıza karşı birliktelik yapmaktayız. Çünkü yeminimiz var, bu yemin devletin ve milletin bekasını her şart altında korumak ve kollamaktır.

7 Ağustos Yenikapı ruhuna sadık olduğumuzu, 16 Nisan Halkoylaması sonucuna bağlı olduğumuzu ifade ettik. Milli birliğimiz ve beraberliğimizin şuuruna ölümüne kadar sevdalıyız dedik. Milletin iradesini tanımayanı, Millet tanımaz. Milletimizin tanımadığını, biz hiç tanımayız söyledik. Bizim kalbimiz Türklük için çarpar, Vatan için atar. Mevzubahis Vatan olduğunda, hiçbir şeyi tanımayacağımızı dost da düşman da bilir dedik.

Devlet, Hareketimizin Lideri Genel Başkanım Sayın Devlet BAHÇELİ Bey’in; Türkiye’nin yüksek risk ve tehditlerin çekim alanında olması, Milli Güvenliğimize yönelik karanlık senaryolar, planların mevcudiyeti, gittikçe zorlaşan karmaşık bir yapı 3 Kasım 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçiminin beklenilmemesi gerektiğini ifade etmişti. İrade, istikbal ve istiklal, Milletindir. Millet bu sisteme geçilmesine 16 Nisan 2017 yılında karar vermişti. Türkiye yeni Hükümet Sistemine çok seri bir şekilde geçmeli ve taşları yerine oturtmalıydı. Söz, karar, gelecek ve tercih Türk Milletinindi. Bu sebeplerden dolayı Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ Bey ve Cumhurbaşkanımızın mutabakatıyla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimi 24 Haziran 2018 tarihine alınmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk Milletinin iradesiyle tecelli etmiş, tamamıyla meşru ve geçerliydi. Bu sistemde Cumhurbaşkanı adayımız, Sayın Recep Tayip ERDOĞAN olduğunu söylemiştik.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, nefes almakta zorlanmaktaydı. Bütün vatan evlatları bundan memnun değildi. Türk-İslam ülküsünün sevdalıları yılların zorluklarına ve çilesine sabırla direnmişti. Hareketimiz; çiledir, heyecandır, yürektir. Vatan, bayrak, millet, Kuran, Türkiye, TURAN demiştik. Nefesimiz Vatan hainlerinin ensesinde olacaktı, bizim nefesimiz; Türk tarihi ve kimliğidir dedik. Bunlara asla izin vermeyeceğiz ve göz yummayacağımızı söylemiştik.

MHP varsa bu ülkede huzurun olacağı, Türküm, Müslümanım diyerek gelişim ve değişim için, Ülke Yönetiminde MHP’nin olmasının şart olduğunu söylemiştik.

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Genel Seçimlerinde; Milletimiz Cumhur İttifakı Millet Aklının gereğini yerine getirmiş, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı, %52,6 oy ile ilk turda Cumhurbaşkanımız olarak seçmiştir. MHP’ye Parlamento içinde Denge ve Denetim görevi vererek, Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te Türkiye’yi; bölgesinde lider, küresel olarak etkin bir güç, dünyaya Türk-İslam Medeniyetinin huzurunu sunma, mazlumlara umut ışığı olmanın yolunu açmıştır.

MHP, Rize de oyunu 2,5 kat artırarak 1 Kasım 2015 seçimlerinde 11.212 olan oyumuz, 24 Haziran 2018 seçimlerinde 27.829 oya yükselmiştir. Rize’de MHP oyunu % 12,4 seviyesine çıkartmıştır. Rize MHP’ye sahip çıkmış, ülkemizin bütünü içinde aynı şekilde Denge ve Denetim görevi vermiştir.

24 Haziran seçimlerinden önce; MHP’yi baraj altı göstermeye çalışan her türlü troller, bu hareketin lideri Sayın Devlet BAHÇELİ Bey’i ve Milleti hiçe saymıştır. Bu seçimin adı; Cumhur İttifakı ve Millet Aklı olduğunu tescilleyen adı gibi Devlet, liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ Beydir. Kurulduğu günden beri tam 49 yıldır, bu ülkenin teminatıdır. Önce Ülkem ve Milletim, sonra Partim ve Ben diyen siyasi hareketin adı, Milliyetçi Hareket Partisidir.

Rize MHP olarak; 25 Haziran itibariyle aynı heyecan, aynı şevkle çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmekteyiz, 2019 Mart Yerel seçimler ve 2023 Genel Seçimlerine hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Rize; MHP’yi bağrına basmış, MHP varsa umut var demiştir. Rize’nin bu teveccühüne layık olmak için, bütün gayretimizi göstereceğiz.

MHP’yi bağrına basan Rizemize; Şahsım ve Teşkilatlarım adına şükranlarımı, MHP’yi Rize ile kucaklaştıran bütün il, ilçe, belde ve köy mahalle teşkilatlarıma en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ beyin Sözü Sözümdür ve Her daim Emrinde Olduğumu Söylüyorum

Gelecek Türk asrı, geleceğin gücü Türkiye’dir.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.