Biri Çaykur'u Gözetliyor !

Biri Çaykur'u Gözetliyor !
Çaykur’da fabrikalar artık kameralar ile adam adım izleniyor.

Alım noktalarından, üretime, üretimden pazarlamaya kadar tüm birimlerde tam otomasyon sağlamayı planlayan Çaykur Genel Müdürlüğü  pilot olarak seçtiği iki fabrikayı kamera sistemleri ile adım adım takip ediyor.

Çaykur’a bağlı Ulucami ve Cumhuriyet Çay Fabrikaları'nda tüm alan ve birimlere yerleştirilen kameralar 24 saat kesintisiz kayıt yapıyor. Kısım müdürleri, fabrika müdürleri ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu oturduğu yerden tek tuşla istediği fabrikanın istediği birimini canlı olarak kontrol edebiliyor.

Çaykur Genel Müdürlüğü’deki makamından iki fabrikayı adım adım izleyen Sütlüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilişime ve otomasyona önem veriyoruz. Tüm fabrikalarımızda ve çay alım noktalarımızda kameralı takip sistemini getirmeyi hedefliyoruz. İlk olarak pilot seçtiğimiz; Ulucami ve Cumhuriyet fabrikalarımızda sistemi kurduk. Fabrikalarımızın; kıvırma, soldurma, tasnif, fırın gibi tüm ünitelerine yerleştirdiğimiz kameralar sayesinde aksaklıkları kurum binamızdan görme imkanımız oluyor. Çay işleme kalitesini, personel eksikliklerini ve diğer problemleri anında tespit etme şansımız oluyor” dedi.