Biri resmi 5'i imam nikahlı kocalarından 3 milyon lira çarptı

Biri resmi 5'i imam nikahlı kocalarından 3 milyon lira çarptı
Zengin, yaşlı ve dul erkeklerle resmi yada imam nikahıyla evlenip paraların aldıktan sonra ortadan kaybolan Ayşe Karaçam sonunda yakalandı...

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 3 aydır yürüttüğü operasyonda, Balıkesir ile birlikte 15 İl'de zengin, yaşlı, dul ve bekar erkeklere TV ve gazetelere verdikleri ilanlarla evlenme vaadiyle kadın ayarlayıp, düğünün ardından gelinleri takılar ve paralarla birlikte kaçırtarak 35 damadı dolandıran ve 3 milyon TL vurgun yapan suç örgütünü çökertti.

BALIKESİR'Lİ DAMADIN DA 30 BİN TL'SİNİ ÇARPTI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çetenin zengin, yaşlı, dul ve bekar erkekleri dolandırmak amacıyla gelin olarak kullandığı Ayşe Karaçam'ın İvrindi Bozören Köyü'nde damat Hasan Karaçam ile resmi evlilik yaptığını belirledi.

8.20100114013121..jpg

Gelinin düğünün hemen ardından 'Hasta annemin yanına gidiyorum' diyerek düğünde takılan 10 bin TL'lik altın takı ve evdeki 20 bin TL tutarındaki hediyeler ve paraları alarak kaçtığını belirleyen jandarma ekipleri, Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı ile birlikte operasyon başlattı. Sahte gelin A.K'yi Balıkesir'de yaptığı resmi evliliğin dışında 5 kişiyle de imam nikahıyla evlilik yaptığı ve bu kişileri de dolandırdığı belirlendi.

9.20100114013132..jpg

ORGANİZE İŞLER BUNLAR...

Sahte evlilik yaptıran şebekenin 35 damat adayını aynı yöntemle dolandırdığı ve 3 milyon TL'lik vurgun yaptığı ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin organize suç örgütü kurduğu, nitelikli dolandırıcılık, pasaport kanununa muhalefet, hileli evlenme ve dinsel tören suçları iddiasıyla adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

10.20100114013143..jpg